Mercedes-AMG face un nou pas către electrificare: versiunea cu patru uși a lui AMG GT va primi o variantă plug-in hybrid cu peste 800 CP

de Cornel Șocariciu
Vineri, 31.05.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-AMG va lansa în 2020 primul plug-in hybrid din gamă. Acesta va fi botezat AMG GT73 4Matic+ și ar urma să preia sistemul de propulsie prezentat în urmă cu doi ani pe prototipul AMG GT Concept.

La începutul anului trecut, Mercedes-AMG a făcut primul pas către electrificarea gamei de modele. Nemții lansau seria AMG 53 care miza pe un motor pe benzină cu șase cilindri în lini de 3.0 litri și pe un sistem mild-hybrid botezat EQ Boost.

Conform unor surse apropiate companiei, în 2020 vom face cunoștință cu primul plug-in hybrid dezvoltat până acum de Mercedes-AMG. Pentru început, sistemul de propulsie pregătit de nemți ar urma să fie integrat pe versiunea cu patru uși a lui AMG GT.

Aceleași voci spun că noua versiune va fi botezată AMG GT73 4Matic+. Conform declarațiilor făcute de Tobias Moers, șeful AMG, viitorul plug-in hybrid ar urma să preia sistemul de propulsie prezentat în urmă cu doi ani pe GT Concept.

Prototipul era echipat cu motorul V8 biturbo de 4.0 litri și cu un motor electric. În total, sistemul de propulsie dezvolta 816 CP. Pentru accelerația de la 0 la 100 km/h, conceptul nemților avea nevoie de mai puțin de 3 secunde. Conform surselor apropiate companiei, bateria pregătită pentru versiunea de serie ar urma să fie capabilă să ofere suficientă energie pentru o autonomie electrică de până la 50 de kilometri.

Via | Autocar

Comentarii (2)

  • someone
    AMG in 4 cilindri, cu tractiune integrala pe modelel mari si hybrizi ?!?! cine ar fi crezut asa ceva in urma cu 15 ani?
    0 4
  • @someone
    Nu e AMG in 4 cilindri, cu tractiune integrala pe modelele mari, ci motoare cu 8 cilindri, V8 de 4 litri.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru