Mercedes ar putea dezvolta primul său pick-up premium pe baza lui Nissan Navara

de Bogdan Mirică
Marti, 31.03.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes va avea nevoie de ajutorul Nissan în dezvoltarea primului său pick-up premium. Constructorul german ar putea folosi chiar platforma lui Navara, alături de motorizările sale cu patru şi şase cilindri.

Mercedes a confirmat deja lansarea unui pick-up premium în premieră mondială, până la sfârşitul acestui deceniu. A confirmat-o însuşi Dieter Zetsche, preşedintele Daimler, şi Volker Mornhinweg, şeful Mercedes Vehicule Comerciale.

Mercedes confirmă lansarea primului pick-up premium din lume

Nici unul dintre cei doi oficiali nu a oferit însă detalii despre viitorul model, mulţumindu-se să afirme că maşina se va lansa sub emblema diviziei comerciale.

La scurt timp după anunţul oficial au luat naştere şi primele speculaţii. Cea mai plauzibilă dintre ele susţine că, pentru a reduce costurile, Mercedes va dezvolta modelul pick-up alături de Alianţa Renault-Nissan. Şi cine ar fi cel mai potrivit partener în acest sens decât Nissan, constructorul cu cea mai multă experienţă în vehicule off-road?

Urmareste Automarket
Surse din interiorul Mercedes susţin că viitorul pick-up va fi dezvoltat pe o platformă Nissan, cel mai probabil pe platforma viitorului Navara.
Asta înseamnă că de producţie se va ocupa tot Nissan într-una din uzinele sale. Mercedes va asigura partea de design şi dezvoltare, precum şi gama de motorizări, formată în principal din unităţi cu patru şi şase cilindri.

Discuţiile sunt într-un stadiu avansat, însă clarificarea tuturor termenilor va mai dura o perioadă. Asta înseamnă că proiectul va demara cel mai târziu la finalul acestui an. În momentul lansării, viitorul Mercedes pick-up va ţinti pieţe importante cum sunt America Latină, Africa de Sud, Europa şi Statele Unite.

via wcf

Comentarii (18)

  • Ivanoff
    HA-HA-HA.... SPLENDID ! Imi pare atat de amuzant. Deci pur si simplu citez la spusele unui ''artist'' care a postat la stirea cealalta in care era prezentat viitorul pick-up Mercedes, spunea cam asa '' pick-upurile Nissan sunt printre cele mai proaste masini din America de Nord''

    Asadar dragilor, Marsadas Bantz va face un pick-up cam ''prost'' ce-i drept, dar dupa arhitectura si specificatiile tehnice ale unei ''japite'' de marci care ce sa vezi are cele mai ''proaste pick-upuri din A-N'' , atat de caraghios suna.


    Posibil Dieter Zetsche si Volker Mornhinweg, si-au tras oful si au zis : Stati asa baieti, noi nu suntem in stare sa oferim un pick-up de off-road veritabil, drept urmare vom apela direct de la sursa pt a nu ne face de rahat ca deobicei. Si uite asa si-au adus ''brusc'' aminte de Nissan, mai mai mai, ce frumos din partea Marsadas . Chiar ei care au construit ''cea mai buna limuzina tiganeasca S class din lume'' sa nu fie capabili si de un pick-up autentic ? Slabe sunt caile lor........ slabe. Asa-i zarnestene?
    14 27
  • Da bai mafie, am afirmat asta si sustin ce am spus. Nissan a dat-on-n bara rau de tot cu titan (pick-up) si armada (SUV). Au printre cele mai mari devalorizari la revanzare intre altele si dupa parerea mea nu sunt o firma cu care Mercedes ar trebui sa se asocieze. Dar uite dom'le ce sa-ti spun, Mercedes nu tine cont de parerea mea si vai ce tare ma doare! Asa fan MB sunt ca ma doare in cot ce decizii iau pentru fabricarea unei camionete.

    Mercedes deocamdata ia motoare de la Renault si da la schimb V6 pentru infinity, de bune ce le-au facut pana acum. Daca e adevarat ca isi vor baza pick-up-ul pe navara, eu le urez succesuri. Oricum, nu ma intereseaza domeniul si un pick-up e intre ultimele necesitati pe care le am in domeniul auto. Sunt convins ca vor scoate o masina buna chiar daca pleaca de la un rahat,. Sper din toata inima sa nu ia motoarele de la nissan. Au destule de unde sa aleaga din baza de organe interne. Cu cat mai putine piese din straini, cu atat mai bine.

    Bravo mafalda, 5 voturi in primele minute !!! baga mare.
    14 22
  • Ivanoff
    @pamflesteanu.... Deci sa inteleg ca la stirea cealalta nu te trezisei dupa perfuziile cu vodka. Nu ma face sa caut comenatriul tau, in care te masturbai ca un gay la auzul acestei vesti. Acum brusc ai dat-o la intos ca ''nu te intereseaza domeniul si ca un pick-up e intre ultimele necesitati pe care le ai in domeniul auto'' , in ciuda in care la acel comentariu ai zis asa , citez : '' Mi se pare o extindere destul de naturala a gamei avand in vedere ca deja exista G Class plus G63 6 x 6 si G63 4 x 4 (la patrat) '' si '' Sunt curios pick-up-ul german pe ce platform se va baza. Pe M Class sau GL?'' , am incheiat citatul. Pai daca nu te intereseaza dc ai mai fi curios domle' zarnesteanu ? Sau matale erai sub influenta halucinogenelor ? ai renuntat la lecitina in favorea prafurilor?

    ps: Ce motoare V6 Contigo zarnesteanu? Motorul natural aspirat v6 de la Nissan cel pe benzina de 3,7 este unul dintre cele mai performante motoare, la momentul lansarii a castigat si premii. Iar dai cu muci-n fasole , pampalaule....
    9 22
  • Ivanoff
    PS: Marsadas Bantz ar trebui sa imprumute de la Nissan si niste transmisii, poate chiar de pe versiunile de performanta NISMO , fiindca stau prost cu transmisiile, se cam macina daca nu limiteaza performantele. Nu ar strica, daca ar prelua de la Nissan si un sistem de racire . Asa-i zarnestene ?
    9 21
  • @mufia, ia intreaba-te daca au asa motoare performante, la ce le mai trebuie V6 de la Mercedes, cu racire proasta? Stiu, n-are rost, tu nu iti pui intrebari.

    Tot la thread-ul ala de care amintesti schelalaiai ca o potaie cat de rau iti pare ca nu te-ai autocenzurat si ca "Dumnezeu nu vrea moartea pacatosului ci indreptarea lui". Mult te-a tinut "pocainta" ... "nu vreau raul nici unui om" ... tu ma? esti putred de minciuna si ura. Daca ai fi citit Biblia ai fi stiut cine e tatal minciunii al carui slujitor esti pe masura pe site-ul asta. Ca intotdeauna, va apuca cel mai tare in postul Pastelui.
    11 17
  • Suleyman Cunoscatorul
    Daca vrea sa intre pe piata din America, cum va fi pe platforma Nissan Navara ? Voi nu vedeti cat de mare poate fi un Navara 2.5dci comparativ cu un Ford F-150 6.2 V8 ??? Cred ca ar trebui sa fie un model mult mai masiv, iar daca tot vorbeati ca Nissan are traditie in off-road, aflati ca si Mercedes are de mult timp G-class care este unul din cele mai bune off-roadere.
    19 10
  • Ivanoff
    @Suleymanee, mai pune mana pe o carte si mai baga ceva cultura auto. Pt cunostiinta dvs generala aflati ca Nissan vinde Navara cu denumirea Frontier in SUA. Nu are relevanta ce ati spus dvs domle ' Cunoscatoru' .

    @pamflesteanu , aproape sa-mi dea lacrimile cand am vazut ca mi-ai citit comentariul atat de clar, fara sa sari prin pasaje. Te stimez pt chestia asta, si ma bucura faptul ca ai invatat sa citesti ca un licean de rang inalt. Eu putred de minciuna si ura ? Niciodata? Ti-am dat in cap cu ceva ? Nici nu e nevoie, asta ai patit probabil de mic, de acum esti incostient :))))) .V6-le pe benzina de 3,7 este strict un motor de origine Nissan, dom' zarnesteanu. Asadar cine-i tatal minciunii? Ar fi mai bine sa ne explici si noua astora ''mai putin destepti'' ca tine domle.
    7 17
  • Suleyman Cunoscatorul
    Ivane, tu crezi ca poti compara un Navara/Frontier cu un F-150, F-250, Dodge Ram sau alte Chevroleturi-uri din alea uriase ?
    15 9
  • autoprompt
    Platforma e buna ! Daimler e pe maini bune!
    13 8
  • Nissan Navara alaturi de Hilux sunt cele mai bune pickup-uri de pe piata Peste europeni, americani si chiar peste ce face Mitsubishi.
    11 9
  • @zarnesteanu

    Scrii aiureli. Racire proasta, implicit supraincalzire ai tu la cerebel dupa atatea povesti interminabile. Aici e vba de Nissan Navara, nu de altceva
    Nissan Navara are propriul diesel V6 de la Renault. N-are nevoie de nimic de la Mercedes.
    10 11
  • @mda, ti-am raspuns dupa cum ai fi meritat, dar am sters textul si o sa-ti spun doar atat. Mai citeste odata pentru ca ai inteles absolut totul pe dos. Sper ca mafia nu devine contagios pe site-ul asta.
    3 7
  • @VM, in articolul asta taiota tacoma, sora americana a lui hilux, face parte dintre "masinile pe care ai face o prostie sa le cumperi".
    Deasemenea apare si nissan armada de data asta penalizat pentru consumul ucigator de 9 mile/gallon. Va las pe voi sa calculati.

    https://www.yahoo.com/autos/s/cars-d-foolish-buy-141500763.html
    2 5
  • http://www.breakeryard.com/nissan-car-parts/navara/common-problems-with-nissan-navara

    Si voi cadetzi in coada cand auziti de Navara. Nici macar nu v-ati urcat in tr-o navara.Sa mai deschideti si capota ? Sunteti ca si maidanezii.Unul incepe sa latre(mafia sau ivanov) iar restul haitei incepe sa urle.
    9 5
  • pai daca nissan navara are propriul v6 de la renault,ar trebui sa se numeasca Renault navara.V6 diesel pe navarra? Au renuntat la ele,de bune ce erau!
    6 4
  • Hai sa ne uitam un pic la formula 1.Mercedes le-a dat peste bot la toti. Urat de tot,as putea spune. Si cand te gandesti ca au motoare de la Renault sau Nissan. Nu-i bai,ca vine Honda tare de tot ,din urma. Numai ca vine pe platforma . Whatever!
    8 4
  • @Lache
    Ai descoperit apa calda ! Bravo! Totusi...3 comentarii consecutive? Putin cam frustrat din cat se vede... Trecem peste asta. O sectiune "common problems" exista pentru orice masina de pe planeta asta numita Terra. Important pentru o masina e cand avantajele depasesc dezavantajele. Eu spre deosebire de tine am Nissan, deci nu incerca sa faci tu cu desteptul cu mine.
    Din 2005, cand a lansat Navara in Romania, Nissan si-a pastrat prima pozitie in segmentul pick-up-urilor importate. Nimic nu-i intamplator. Navara e masina buna, indiferent cat bati tu campii.
    5 10
  • Chestia cu comentarii consecutive am luat-o de la amicul mafiot.Baiete,nu fac pe desteptul cu tine.Chiar daca ai Nissan,nu poti sa zici ca stii ceva despre D40.Asa prost cum sunt,am lucrat pentru Nissan 4 ani,in workshop.Probleme la D40 ? Le stiu.Senzorul de presiune dela common rail,injectoare,ambreiaje,cutii de viteze blocate,cutii de transfer,axele de la rotile spate,chiuloase . Oi fi avand tu Nissan,dar nu ai cu ce sa te lauzi.Este cumva J31?Stii ceva ddespre motoarele VQ de la Nissan? Inca o data ma repet.Sunt printre cele mai bune motoare din lume. Nu am spus despra D40 ca este o masina proasta.Prefer Navara decat o toiota hilucs. Ca fapt divers,urmatorullucru pe lista mea de prioritati ,este un Infiniti.Am ajuns la aceasta alegere.Si este una buna.
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru