Mercedes-Benz introduce încărcare AC la 11 kW pentru SUV-ul electric EQC: echipamentul va fi disponibil standard

de Cornel Șocariciu
Marti, 17.11.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz introduce un încărcător AC la 11 kW pentru EQC 400 4Matic. Conform oficialilor germani, timpul pentru reîncărcarea bateriei (de la 10% la 100%) cu capacitate de 80 kWh la o priză AC va fi de 7 ore și jumătate.

Mercedes-Benz a publicat primele imagini și informații despre SUV-ul electric EQC în toamna anului 2018, iar producția a început oficial în luna mai a anului trecut.

În ultimele luni, SUV-ul electric a reușit să atragă din ce în ce mai mulți clienți, iar conform datelor oferite de reprezentanții constructorului german, circa 2.500 de unități au fost vândute în Europa în luna septembrie.

Acum, Mercedes-Benz a anunțat că EQC 400 4Matic va fi disponibil cu un echipament nou pentru reîncărcarea bateriei la curent alternativ.

Până acum, încărcătorul furnizat împreună cu EQC permitea viteze de până la 7.4 kW, iar pentru o încărcare de la 10% la 100%, clienții erau nevoiți să aștepte până la 11 ore.

Noul încărcător oferit de constructorul german permite încărcarea bateriei la curent alternativ cu până la 11 kW. În aceste condiții, timpul necesar pentru ca bateria să ajungă de la 10% la 100% va fi de 7 ore și jumătate.

În schimb, nu se anunță noutăți pentru încărcarea la stațiile rapide DC (curent continuu), în cazul cărora EQC suportă viteze de până la 110 kW, iar timpul de încărcare de la 10% la 80% este de circa 40 de minute.

Comentarii (5)

  • Bravo, inca pe atat si egaleaza viteza de incarcare a lui Zoe pe AC.
    8 1
  • Valeria
    e exagerat sa zici viteza de incarcare, pentru ca atunci cand stai cu orele aia nu e viteza ci timp de incarcare. Viteza e cand iti bagi benzina in rezervor in 2 minute si ai scapat de grija rapid.
    1 0
  • @Valeria
    Multumim pentru explicatiile elementare de fizica.
    Deci:
    viteza = 2 minute
    timp = mai multe ore
    4 2
  • Valeria
    un analfabet functional asa intelege, exact cu ai explicat tu. Restul, care au trecut si pe la ora de Limba Romana inteleg si sensurile cuvintelor in contextul unor fraze. Nu e cazul tau.
    Ce ai drepate insa, e ca si melcul are o "viteza", dar numai una: de melc.
    3 1
  • @Dancila
    Mai bine taceai Viorico si inghiteai ironia celui de mai sus.
    Nu cred ca o sa pricepi totusi ca "analfabet functional" esti chiar dumneata.
    Ai incercat sa fi simpatica dar te-ai umplut de ridicol.
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru