Mercedes-Benz: Motoarele pe benzină ale lui A-Klasse respectă normele Euro 6

de Sebastian Toma
Vineri, 13.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz a anunţat că toate motoarele pe benzină din gama A-Klasse respectă deja normele Euro 6, care vor intra în vigoare abia în 2014.

Mercedes-Benz a anunţat că toate motoarele pe benzină oferite în gamele A-Klasse şi B-Klasse respectă normele Euro 6. Nemţii sunt foarte mândri de această realizare, deoarece norma de mediu Euro 6 urma să intre în vigoare abia pe 1.09.2014, deci A-Klasse şi B-Klasse sunt cu doi ani înaintea programului de control a emisiilor de CO2. Normele Euro 6 pentru motoarele pe benzină implică o testare strictă la particulelor emise în atmosferă, premieră pentru această categorie de motoare.

Pentru clienţii Mercedes-Benz care au cumpărat deja un A-Klasse sau un B-Klasse de generaţie nouă, echipat cu motorizările care au fost certificate Euro 6, cei de la Mercedes-Benz vor oferi şi un nou certificat de conformitate, care îi vor ajuta pe aceştia să-şi reducă cheltuielile aferente taxelor de mediu aplicate în unele state. Gama A-Klasse va primi şi o versiune AMG, care va include un motor turbo alimentat cu benzină prin injecţie directă. Această unitate este aşteptată să respecte la rândul său normele Euro 6.

Esential 2014 este anul în care norma de poluare Euro 6 va fi obligatorie pentru toate modelele noi în Europa.
Un alt element de mândrie pentru cei de la Mercedes-Benz este faptul că noile motorizări pe benzină din gama A-Klasse, numite A180, A200 şi A250, oferă un nivel de emisii de particule mai scăzut decât prevede norma Euro 6 care va intra în vigoare în 01.09.2014. Practic, acestea respectă deja a doua etapă a normei Euro 6, care va intra în vigoare în 2017. Mai precis, limita de particule impusă pentru faza a doua a normei Euro 6 este de 6x1011 pe kilometru, iar cei de la Mercedes-Benz susţin că modelele sale emit mai puţine particule decât prevede această normă.

Via Mercedes-Benz

Comentarii (6)

  • zarnesteanu
    Era si de asteptat, doar e vorba de Mercedes! Bravo lor. Incet, incet se aduna toate elementele pentru a face din masina asta un best-seller.

    Bafta din plin !!!
    24 7
  • vai cat de frumos poate sa fie ...
    19 6
  • Ursul_grizonat
    Nu sunt fanul marcilor germane,si nici nu ma incanta cu nimic pe mine Mercedes,(poate si din cauza problemelor de fiabilitate din ultima vreme)dar eu zic ca totusi merita putina atentie marca aceasta aproape istorica.Asta pentru cine mai are incredere in aceasta marca,care in ultimul timp a scazut in sondaje si in ochii oamenilor,probabil din cauza ghertoilor cum este cel de sus,dar cine vrea dotari si comfort pentru Taxi,eu zic ca acest mercedes este tocmai bun.Dar cine se respecta si vrea imagine,va alege un Lexus cu propulsie hybrid sau un Jaguar ,sau un Cadilllac,sau un Lincoln,sau o Acura,sau un Infiniti.
    7 30
  • @ursu - cine are un mercedes se uita la aia din alea enumerate de tine si se gandeste "mda, uite ce mult au progresat astia cu masinile .. aproape ca mercedesul meu"
    11 2
  • Ursul_grizonat
    @unckle,ai gresit..

    Hai sa iti spun in felul urmator ce spune un conducator de Mercedes .............. "mda, uite ce prost am fost ........mult au progresat astia cu masinile .. si sunt chiar mai fiabile decat Mercedesul meu''

    Acum ai inteles?
    2 11
  • Im, nu prea ma incalzeste pe mine ca sofer norma de poluare ci ma intereseaza mai mult performantele masinii mele noi.
    Dar daca esti sub concurenta, incepi sa promovezi partea ECO a masinii :)
    2 9

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru