Mercedes-Benz pregătește modele de performanță cu sisteme plug-in hybrid: "Vrem să provocăm branduri precum Porsche"

de Daniel Popescu
Duminica, 25.10.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz intenționează să lanseze o gamă de modele de performanță cu sisteme plug-in hybrid prin care să concureze direct cu branduri precum Porsche. Pe listă figurează pentru moment supercarul Mercedes-AMG One.

Mercedes-Benz a anunțat în această lună ca va dezvolta o gamă variată de modele electrice pe noua platformă EVA, care vor fi lansate începând din 2021.

Oficialii constructorului german au dezvăluit însă acum că planurile pe termen lung vizează inclusiv lansarea unor modele de performanță cu sisteme de propulsie plug-in hybrid.

Ola Kallenius, CEO-ul Daimler, a declarat pentru publicația germană Manager Magazin că Mercedes-Benz intenționează să "provoace branduri precum Porsche" printr-o "platformă dedicată modelelor sportive" cu sisteme plug-in hybrid.

În prezent, gama de modele plug-in hybrid Porsche include Panamera și Cayenne.

Kallenius nu a intrat în detalii despre modelele plug-in hybrid pregătite de Mercedes-Benz, iar până acum constructorul german a anunțat un proiect ambițios prin Mercedes-AMG One. Acesta este un supercar plug-in hybrid echipat cu un motor turbo V6 de peste 680 de cai putere și 4 motoare electrice.

Unul dintre acestea a fost integrat în turbocharger, al doilea în motorul cu combustie internă, iar celelalte două propulsează rotile din față.

Acestea din urmă oferă fiecare 163 de cai putere pentru un total de 326 de cai putere. Prin urmare, Project One ajunge la peste 1.000 de cai putere, în timp ce autonomia electrică este de 25 de kilometri.

Informațiile cu privire la noua gama de modele plug-in hybid au fost confirmate și de CFO-ul Daimler, Harald Wilhelm, în cadrul unui interviu acordat pentru Bloomberg. "Avem o gamă variată, inclusiv sportive foarte atrăgătoare, iar sportivele vor deveni de asemenea electrificate. Stați pe aproape", a precizat el.

Via Automotive News

Comentarii (1)

  • Intre timp, Mercedes a anuntat ca renunta la dezvoltarea masinilor autonome. Au inteles ca trebuie sa se concentreze pe ce stiu sa faca si sa lase software-ul pe mana cui face asa ceva.

    E in pic ambiguu pentru ca la ultimele iteratii masinile ajunsesera sa faca manevre complexe si sa ia decizii singure in situatii complicate.

    Ramane de vazut daca au luat decizia din motive tehnice sau economice (presati de investitori sa maximizeze profitul).
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru