Mercedes-Benz și Bosch lucrează la un sistem de parcare autonom comandat prin smartphone

de Sebastian Toma
Miercuri, 10.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz, car2go și Bosch au anunțat o colaborare care vizează dezvoltarea unui sistem autonom de parcare comandat prin smartphone. Acesta are în plus posibilitatea utilizării printr-un program de car sharing.

Mercedes-Benz, Bosch și car2go au anunțat o colaborare care pregătește un nou sistem de parcare autonom. Spre deosebire de cele prezentate până acum, acesta se aplică și vehiculelor utilizate în regim de car sharing, când șoferul plătește un abonament lunar pentru dreptul de a conduce un vehicul din flota care îi este pusă la dispoziție. Partea cu adevărat interesantă a noii tehnologii este funcția care îi permite șoferului să trimită mașina la locul de parcare dedicat sistemului de car sharing car2go, fără nicio altă intervenție sau comandă suplimentară. Altfel spus, șoferul poate să ajungă la destinația sa, cum ar fi un mall sau o clădire de birouri, să oprească în fața obiectivului și să-i comande mașinii prin intermediul smartphone-ului să aștepte un alt utilizator la punctul car2go.

Următorul client al sistemului poate fie să îi ceară vehiculului, tot prin smartphone, să iasă din parcare și să vină în întâmpinarea lui, fie să găsească singur mașina și să preia comanda. A doua situație poate să apară atunci când utilizatorul nu se afla în raza de funcționare a sistemului de parcare autonomă, sau când semnalul GSM este prea slab pentru a-i permite legătura dintre smartphone și vehicul.

Urmareste Automarket
Reprezentanții Bosch ne promit că sistemele de parcare autonomă, cum este cel descris mai sus, vor ajunge pe mașinile de serie cu mult înaintea sistemelor de conducere 100% autonome.
Vitezele reduse de deplasare, mediul specific parcărilor și informațiile existente despre această ramură a infrastructurii vor permite implementarea sistemului într-un mod cât mai rapid și eficient pe un număr mare de piețe pe care activează companiile. Pentru a putea susține funcțiile de parcare autonomă și conducere autonomă la viteze reduse și pe distanțe mici, vehiculele vor fi echipate cu camere video, senzori suplimentari și tehnologii speciale de comunicare.

Via Mercedes-Benz

Comentarii (1)

  • In Ro va trebui implementata si opțiunea de parcare pe trotuar, fără de care timpul de parcare ar ajunge ușor peste 15 de minute, în funcție de oraș și cartier :))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru