Mercedes-Benz va elimina treptat cutiile de viteze manuale și va reduce cu 70% gama de motoare cu combustie internă

de Daniel Popescu
Joi, 08.10.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz a anunțat că va elimina treptat cutiile de viteze manuale de pe modelele sale și va reduce cu 70% gama de motoare cu combustie internă până în 2030, ca parte a măsurilor pentru reducerea costurilor.

Mercedes-Benz traversează o perioadă plină de schimbări din punct de vedere al strategiei pentru gamă de modele. Constructorul german a dezvăluit în această săptămână ca va lansa patru modele electrice pe viitoarea platforma EVA începând din 2021, pe lângă noile modele EQA și EQB deja anunțate.

Toate aceste investiții majore în electrificare vor avea ca efect necesitatea de a reduce costurile din alte direcții, iar germanii nu au exclus varianta de a elimina din gamă modelele Clasa A și Clasa B.

Acum, Marcus Schaeffer, directorul departamentului de cercetare și dezvoltare al Mercedes-Benz, a declarat pentru publicația Autocar că producătorul german va elimina din gamă și cutiile de viteze manuale.

Oficialul nu a menționat și un orizont de timp, însă cel mai probabil eliminarea va avea loc gradual, pe parcursul mai multor ani.

În plus, Mercedes-Benz își propune o reducere cu 70% a gamei de motoare cu combustie internă până la sfârșitul anului 2030.

Cel mai probabil, principalele vizate vor fi motoarele diesel, ca urmare a faptului că acestea vor putea respecta din ce în ce mai greu viitoarele norme de poluare care vor intra în vigoare în Uniunea Europeană de la 1 ianuarie 2021.

"Șeful departamentului de cercetare și dezvoltare al Mercedes-Benz a confirmat că producătorul va "elimina transmisiile manuale" ca parte a măsurilor pentru reducerea costurilor, care vor avea ca efect și o "reducere semnificativă a platformelor" și o "reducere dramatică a motoarelor cu combustie internă" până la sfârșitul deceniului", menționează jurnalistul Greg Kable de la Autocar.

Via Motor1

Comentarii (7)

  • netam-nissan
    s-or fi contaminat nemtii de la Qashqai? ca litera q a ajuns vedeta vad nu doar la Sqoda.
    stirile o sa sune deci curind cam asa:
    Aqum, Marqus Sqhaeffer, direqtorul de qerqetare al Merqedes-Qenz, a deqlarat pentru publiqația Autoqar că produqătorul va elimina qutiile de viteze manuale.

    spre extazul colegului Ediqqq, evident.
    19 4
  • Deocamdata Mercedes nu are nicio electrica ce duduie la vanzari, sa nu faca fata, deci este cam periculoasa strategia asta, scaderea continua a costurilor nu inseama neaparat si cresterea profitului, electricele mai au pana sa devina profitabile.
    15 4
  • @netam-nissan.Litera Q a ajuns vedeta peste tot,am vazut ca a aparut si la LGBTQ acum. Imi e si frica sa caut de la ce vine.
    14 6
  • Ca ramane Mercedes fara manuale nu e chiar asa mare bai...sa fim seriosi!!
    AMG-urile au renuntat la manuale..si pt viata de zi cu zi..daca tot ai ales Mercedes pt. 'comfort' si 'lux'....mai bine o automata...
    Sper sa nu vina acum BMW, Honda, Mazda cu aceeasi gandire sa dea peste cap ultimele generatii de combustie interna!!!
    5 0
  • de mult timp mercedes s-a cam intins cu gama de modele. de ex, in clasa mare, ei au : E-ul ( sedan si break ), CLS-ul si AMG GT4, toate facute pe platforma lui E. e drept ca sant modele diferite, dar totusi.
    5 0
  • Edikkk
    Yeeeee.... Mercedes elimină un element auto din 1800 toamna... care în SUA nu mai era folosit de mult....

    Cu o întârziere de 50-70 de ani, căpcăunii de la Mercedes se despart de manuală.... şi trec spre electrificare ceva mai serios.

    Bravo Tesla!
    Era să zic bravo Mercedes, dar fără Tesla, nimic nu se întâmpla, aşa că bravo Tesla.
    4 7
  • mircea badea
    degeab fac doar automate daca pica mai des.
    5 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru