Mercedes-Benz va renunța la cutia de viteze manuală în 2023

de Tiberiu Safta
Vineri, 27.05.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz a anunțat, oficial, că va renunța să mai comercializeze modele echipate cu o cutie de viteze manuală din 2023. Renunțarea la cutiile manuale și trecerea exclusivă la cele automate fac parte din planurile de electrificare ale mărcii germane.

Ca urmare a procesului de electrificare și de automatizare în ultima perioadă la mașinile vândute în masă, constructorii de automobile încep să renunțe la unele echipamente anterior esențiale. Printre acestea, se numără și cutia de viteze manuală. Mercedes-Benz a anunțat, oficial, că va renunța să mai vândă mașini cu astfel de cutii din 2023.

În prezent, doar modelele Clasa A, Clasa B și CLA mai pot fi oferite cu o cutie de viteze manuală, restul modelelor fiind oferite, deja, doar cu o cutie automată. Informațiile recente arată că cele trei modele vor fi scoase din producție în curând, iar odată cu ele se va renunța și la cutia de viteze manuală.

Un purtător de cuvânt al constructorului german a declarat: "Odată cu creșterea electrificării, vedem cum cererea clienților migrează spre componentele de electromobilitate, baterii și sisteme de propulsie electrice".

via Agerpres

Comentarii (6)

  • In sfârșit știri, de mult nu-si mai au sensul cutiile manuale pentru mașinile “normale”.
    10 17
  • Credeam ca le-au eliminat de foarte mult timp, eu cel putin in ultimii ahaaa muuulti ani n-am mai vazut Mercedes cu altceva decat cutie automata.
    8 6
  • Mircea Badea
    ce nu inteleg eu, de ce in era iot cutiile de viteze inca sunt manuale in majoritatea tarilor si culmea se strica mult mai greu astea. in mod normal, ceva automatizat trebuie sa fie mult mai durabil etc
    3 5
  • Scrooge
    Si uite cum creste delirul micilor schumecheri mestecatori in oala care se simt dimineata barbati in oglinda pentru ca ei conduc manuala uitandu-se cu dispret pe timp de zi la cei care iubesc automata.

    @Mircea Badea...nu ai inteles pana acum ca cu cat un dispozitiv e mai complex si mai digitalizat cu atat sansele sa se strice sunt mult mai mari ? E atat de logic.
    7 5
  • @Scrooge
    Sau poate multi nu dau importanta transmisiei si aleg ce e mai ieftin, mai usor de intretinut, mai predictibil si poate mai sigur in anumite situatii de trafic.
    Cat despre MB, pot sa faca ce vor atata timp cat sunt o marca premium cu modele premium. Oricum ziceau ca vor sa scoata modelele cele mai mici si ieftine ca cica nu renteaza desi clasa A e un performer la vanzari prinzand sistematic top 10 la vanzari la nivel european.
    5 1
  • Cine a condus o dată o mașină care are cutie automată, nu mai vrea să se întoarcă la cutia manuală. Vorbesc de oamenii obișnuiți, nu de ”zeii” șoselelor. Sigur, sunt mai scumpe și la cumpărare și la întreținere, dar conduci mai în siguranță având tot timpul ambele mâini pe volan, folosești doar un picior, conduci mai relaxat. Cine apreciază lucrurile astea, plătește diferența și se bucură de tehnologie. Important e că avem de ales și nu ne impune nimeni o soluție, sau alta. Mercedes a ales să renunțe la cele manuale, având în vedere că foarte puțini clienți mai vor să cumpere o mașină nouă cu o cutie de viteze manuală.
    2 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru