Mercedes-Benz: "Viitorul AMG GT va fi cea mai frumoasă maşină pe care am construit-o"

de Sebastian Toma
Marti, 21.01.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Gorden Wagener, designerul şef al Mercedes-Benz, spune că viitorul "AMG GT", înlocuitorul lui SLS AMG, va fi cea mai frumoasă maşină care poartă sigla mărcii din Stuttgart.

Ai crede că este greu să-l depăşeşti pe SLS, dar cred că am reuşit asta cu AMG GT

Gorden Wagener
Designer şef Mercedes-Benz
Mercedes-Benz va lansa un înlocuitor al lui SLS AMG în 2015, numit AMG GT. Modelul respectiv promite să fie cel mai frumos automobil desenat de specialiştii mărcii din Stuttgart. Spre deosebire de actualul SLS, viitorul AMG GT va fi mai mic, pentru a putea lupta în segmentul dominat de Porsche 911. Gorden Wagener, designerul şef Mercedes-Benz, spune că norocoşii care l-au privit pe viitorul AMG GT l-au comparat cu Jaguar E-Type în materie de frumuseţe.

Wagener crede că modelul pe care l-a desenat echipa condusă de el are mai multe elemente clasice decât Jaguar E-Type şi că acestea nu vor deveni niciodată demodate. Surse din cadrul mărcii germane anunţă că modelul va fi foarte scund şi că nu are nicio linie pe profil. Motorizarea va fi un V8 twin-turbo de 4.0 litri, aşteptat să livreze aproape 500 CP.

Mercedes-Benz 300 SL ”Gullwing” avea uşi cu deschidere fluture pentru a acomoda şasiul tubular care urca până la nivelul montanţilor convenţionali ai portierelor.

Urmareste Automarket
Prezentarea oficială a noului Mercedes-Benz AMG GT este programată pentru Marele Premiu al Germaniei, organizat în iulie.
Cel mai probabil, fratele mai mic al lui SLS AMG va avea elemente de design care amintesc de celebrul 300 SL, coupe-ul legendar al mărcii germane. Actualul supercar din gama Mercedes-Benz, SLS AMG, va fi scos din producţie în martie.

Via Autocar

Comentarii (2)

  • Si eu am crezut ca viitorul S coupe o sa fie cel mai frumos. M-au facut curios ! Mai e mult de asteptat.....sunt sigur ca nu va dezamagi si spusele celor de la Mercedes se vor confirma.
    15 4
  • Ddeja sunt pe cale/sau) sa opreasca productia actualului model. Evident ca actualul nu se putea ridica la cerintele competitorilor, drept urmare lumea a cumparat mai multe Aston Martinuri decat SLS-uri. Ce-i drept sa spun, Aston are personalitate ca orice britanica ( exceptand cateva modele mai europenizate din cauza unor aliante cu germanii). Pana si prestigioasa publicaţie americana "Robb Report" a inclus Aston Martinul coupe pe lista produselor de elită. Acest fapt dovedeste interesul americanilor pentru marca britanica la numai cativa ani de la revenirea pe piata din SUA. Coupe-ul, care intra în categoria GT-urilor cu patru locuri confortabile (si nu doar un simplu 2+2) respecta tradiţia Aston Martin fiind un model pe gustul americanilor.
    3 10

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru