Mercedes cooperează cu autoritățile germane în problema emisiilor diesel: “Nu se pune problema unui recall. Vrem ca lucrurile să fie clare”

de Paul Cosma
Marti, 21.08.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes a anunțat cooperarea cu autoritățile din Germania pentru a lămuri problemele legate de trucarea emisiilor la unele modele diesel. Constructorul respinge informațiile din presă despre un posibil recall în Germania și vrea ca situația să fie clarificată.

În urmă cu câteva luni, Autoritatea Federală de Transport din Germania vorbea despre suspiciunile că Mercedes a utilizat un dispozitiv pentru trucarea emisiilor pe 600.000 de unități Clasa C și Clasa G, care ar putea fi rechemate în service, potrivit unor informații neoficiale.

Publicația germană Der Spiegel spunea că autoritățile suspectau că Mercedes a folosit un dispozitiv pentru trucarea emisiilor pentru modelul de segment D Clasa C și pentru modelul de off-road Clasa G. La acea vreme, se vorbea despre un recall de aproximativ 600.000 de unități, în cazul în care suspiciunile se confirmau.

Grupul Daimler respinge informațiile prezentate de publicația germană și susține că are o cooperare strânsă cu autoritățile în acest caz.

“Daimler va continua să coopereze în totalitate cu autoritățile și va da dovadă de transparență. Vrem ca lucrurile să fie lămurite și să fie clare,” au transmis oficialii germani.

Aceștia spun că nu se pune problema unui recall, așa cum fusese anunțat în presă, urmând ca situația să fie clarificată în cel mai scurt timp.

Via Automotive News

Comentarii (5)

  • Edikkk
    Recall cu despăgubiri în SUA, dar în UE proştii cumpără încă maşinile germane.

    VW Polo, nou luată, nici 10 ani şi are rugină în mai multe locuri !!

    Calitate "germană" ce să mai.
    8 11
  • @edikkk
    Trebuie sa si vezi de ce a aparut rugina respectiva...
    Si eu am patit ca am mers pe drum de piatra, iar roata a aruncat piatra direct in portiera, si s-a dus vopseaua si s-a ruginit acolo...
    Sau in Romania iarna se arunca cu foarte multa sare pe drumuri atunci cand deszapezesc, iar si acest lucru duce la ruginarea prematura a masinii...
    Mai intai trebuie sa faci o analiza/constatare sa vezi de ce a aparut rugina si dupa aia sa latraii pe aici!
    3 0
  • @Edikk aka mafia....troll nesimtit...unde vezi tu recall cu despagubiri mai cap de pluta? Aici e vorba de Mercedes nu de alta marca germana, nici de rahatul ala de Polo pe care il invoci ca fiind reprezentativ pentru o intreaga industrie.

    mergi si imbuiba-te cu medicamente sa-ti mai linistesti neuronul....
    3 6
  • SIMPLE MINDS
    @Automarket Nu e prima oara cand mi se sterge un comment si nu reusesc sa gasesc un singur argument care sa va cautioneze atitudinea despotica.P.S. Macar DESPOTI LUMINATI sa deveniti !!!!
    8 1
  • Edikkk
    Mercedes sunt investigaţi pentru aceleaşi acuzaţii care au fost asupra VW
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru