Mercedes îi declară război lui Aston Martin AM-RB 001: AMG ar putea lansa un hypercar cu motorul de 1.000 CP cu care domină Formula 1

de Daniel Popescu
Miercuri, 31.08.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-AMG ar putea lansa în 2017 un hipercar aniversar echipat cu motorul V6 de 1.6 litri cu care domină autoritar în Formula 1, care să lupte direct cu Aston Martin AM-RB 001.

Divizia de performanţă AMG din cadrul Mercedes va aniversa 50 de ani de existenţă în 2017, iar cu această ocazie compania intenţionează să lanseze un model special.

Chiar dacă anul trecut oficialii AMG au exclus această variantă, o sursă din cadrul companiei afirmă că modelul aniversar va fi un hypercar aflat în prezent în ultimele stadii de design înainte de începerea dezvoltării. Pentru moment, detaliile despre acestea sunt destul de misterioase, însă există informaţii concrete despre propulsie.

Astfel, AMG va utiliza motorul turbo V6 de 1.6 litri cu care Mercedes a câştigat două titluri mondiale în Formula 1 în 2014 şi 2015 şi cu care se pregăteşte de un nou trofeu în acest sezon.

Urmareste Automarket
Performanţele concrete ale motorului nu sunt cunoscute în mod oficial, însă în cazul hypercarului va fi adăugat un turbocompresor suplimentar care ar putea duce puterea unităţii la circa 1.000 CP.
În plus, hypercarul va beneficia şi de două motoare electrice plasate pe puntea faţă care vor asigura un spor de circa 160 CP.

În acest context, viteza maximă ar putea depăşi 350 km/h, cu un timp de numai 2.5 secunde pentru a accelera de la 0-100 km/h.

Din punct de vedere al designului, inginerii AMG se vor concentra în special pe aerodinamică, iar hypercarul ar putea intra în concurenţă directă cu Aston Martin AM-RB 001, un model asemanator dezvoltat de britanici în parteneriat cu Red Bull Racing, una dintre marile rivale Mercedes din Formula 1.

Via Evo

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru