Mercedes va construi o nouă fabrică în Polonia: nemții vor să extindă producția de baterii pentru mașinile electrice

de Paul Cosma
Marti, 22.01.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes a anunțat că va construi în Polonia o nouă fabrică de baterii pentru mașinile electrice. Viitoarea uzină va fi amplasată lângă o fabrică de motoare cu patru cilindri, a cărei producție va începe în acest an.

Grupul Daimler continuă planul de investiții de un miliard de euro prin care să creeze o rețea globală de fabrici care să producă baterii pentru mașinile electrice.

După fabrici programate în Germania, China, SUA și Thailanda, nemții au anunțat acum și construcția unei noi uzine în Polonia.

Noua fabrică Mercedes va fi construită la Jawor (Polonia), la 100 de kilometri de granița cu Germania. Viitoarea fabrică va fi amplasată lângă o fabrică de motoare cu patru cilindri, a cărei producție va începe în 2019.

Până în 2022, grupul Daimler vrea ca portofoliul Mercedes să fie în totalitate “electrificat”. Asta înseamnă că fiecare model din gama Mercedes va avea cel puțin o versiune electrică, rezultând un total de peste 50 de variante electrice.

Via Daimler

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru