Mini dezvăluie oficial interiorul noii generații Cooper: display rotund cu efecte sonore speciale și sistem de operare nou

de Tiberiu Safta
Joi, 27.07.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mini a publicat o serie de imagini oficiale noi cu interiorul viitoarei generații Cooper. Noul model primește un ecran multimedia rotund, care aduce un sistem de operare nou cu efecte sonore speciale și mai multe aplicații și funcții noi.

Săptămâna trecută a apărut prima imagine cu habitaclul viitoarei generații MINI Cooper. Așa cum am văzut în acea imagine, noua generație a celebrului model de dimensiuni subcompacte primește un display central complet nou, sub forma unui cerc cu diametru de 240 de milimetri.

Acum, au apărut o serie de imagini oficiale noi cu interiorul noului model. În același timp, constructorul britanic a dezvăluit și mai multe detalii noi despre noul sistem multimedia, care aduce cu sine câteva funcții și aplicații interesante.

Pentru început, noul ecran rotund OLED afișează noua interfață grafică a sistemului Mini Operating System 9, bazat pe Android. Sistemul multimedia aduce mai multe funcții și aplicații noi, cum ar fi navigație pe bază cloud și care oferă și trasee optimizate pentru viitoarea versiune electrică a lui Mini Cooper. Tot aici avem și hărți 3D, precum și tehnologie pe bază de inteligență artificială pentru previzualizarea traseului.

Noua generație Mini Cooper va primi și noile moduri Mini Experience Modes.

Astfel, sunt disponibile modurile Core, Green, Go-Kart, Balance, Timeless, Vivid, Personal și Trail, fiecare având o interfață grafică unică și efecte sonore și luminoase specifice. Modelul mai primește și noul asistent vocal Spike, care poate regla temperatura habitaclului, volumul radio sau chiar să efectueze apeluri telefonice.

Opțional, sistemul multimedia va putea fi conectat la o rețea 5G, iar asta va permite actualizări over-the-air, care vor avea loc de câteva ori pe an odată ce va fi lansat noul model. De asemenea, clienții noului Cooper vor putea accesa și magazinul online Mini Connected Store, de unde vor putea descărca aplicații precum jocuri AirConsole sau servicii de streaming ca Spotify, printre altele.

La final, versiunea electrică a viitorului Mini Cooper va avea și un sistem separat care va reda efecte sonore speciale în habitaclu, dar și sunete diferite la exterior. Noul sistem va oferi 30 de astfel de sunete noi.

Noua generație Mini Cooper Electric va fi lansată în primăvara lui 2024.

via Mini

Comentarii (6)

  • De gustibum, dar oribil este acel ecran rotund. Eu il vad ca pe o farfurie pusa la misto in mijlocul bordului.
    6 2
  • Banditos
    @Calingura,nu conteaza cum o vezi tu,nu e pentru tine si nici nu conteaza parerea ta,s-au facut studii de piata si asta cere lumea,asta este viitorul!
    2 7
  • Calingura
    Ai citit dar nu ai inteles :)
    Am spus practic ca e doar parerea mea. Si viitorul sunt ecranele nu forma rotunda.
    1 0
  • Seriff
    @Banditos, da, s-au facut studii de piata, nimeni nu suporta genul ala de bord, de-aia multi revin la butoanele clasice, tabletele alea sunt oribile, dar nu stiu de ce nu ma mira ca tie iti plac.
    6 0
  • andrei
    revin o laie. faptul ca iti adauga cateva butoane nu inseamna ca dispar ecranele. ba din contra, vor sa le faca si mai mari. insa in locul astora de la BMW m-as uita la cum arata o navigatie gen waze si as abandona propria solutie ca e vai mama ei. si ai naibii daca vrei sa incetineasca singura in curbe cand ai tempomatul activat doar daca ai traseu pe navigatia masinii face asta. o mizerie!
    0 0
  • Am avut un Mini in 2015 pentru câteva luni, si îmi plăcea afișajul rotund amplasat central, era și foarte bine încadrat in cockpit si completat de faimoasele comutatoare care aduceau personalitate si fără sa exagerez cred, un aer sofisticat. Totul se lega in mașina, inclusiv incintele acustice de pe uși, erau din “același film”. Altfel spus mi-a plăcut foarte mult. Ce văd acuma din poze (cu tot respectul pentru evoluție) este moartea pasiunii, adică exact acel ceva ce mini ar trebui sa aibă și a avut…. păcat!!!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru