Mini Superleggera Vision: conceptul unui roadster britanic cu inspiraţie italiană

de Sebastian Toma
Luni, 26.05.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Englezii de la Mini au prezentat conceptul Superleggera Vision, pe care îl vor expune la Concursul de Eleganţă de la Villa d'Este.

MINI vine la Concursul de Eleganţă de la Villa d'Este cu conceptul Superleggera Vision, un roadster desenat de echipa internă de design în colaborare cu italienii de la Touring Superleggera. Din păcate pentru fanii mărcii, conceptul nu prefigurează un model de serie în viitorul apropiat, aşa cum a fost şi cazul celorlalte exponate ale BMW Group la Concursul de Eleganţă de la Villa d'Este, cum ar fi BMW Pininfarina Gran Lusso V12 şi BMW Z4 Zagato, dar aspectul acestui concept este cu adevărat special, reuşind să întruchipeze formele retro ale mărcii englezeşti şi să le dea o tentă futuristă fără să supere puriştii.

Mini Vision, conceptul care prefigurează noua generaţie Mini

Exteriorul este desenat cu gândul la roadsterele britanice tradiţionale, asupra cărora s-a aşternut stilul italian şi tradiţia designerilor din ţara respectivă în modelarea manuală a caroseriilor pentru prototipuri. Designerii au renunţat la toate echipamentele şi decoraţiunile pe care le-au considerat nenecesare, iar performanţele modelului sunt promise de masa redusă a exponatului şi de eficienţa aerodinamică a caroseriei. Influenţa italienilor poate fi observată cel mai uşor în proporţiile modelului şi în linia laterală a acestuia.

BMW Zagato Roadster - model special pentru Pebble Beach Concours d'Elegance

Cercul din LED-uri din blocul optic frontal şi parbrizul înclinat puternic sunt puţinele elemente care trădează faptul că exponatul este desenat în 2014 şi nu în anii '60.

Urmareste Automarket
"Conceptul este un automobil elegant care interpretează un roadster britanic sub influenţa stilului italian.", spune Adrian van Hooydonk, designer şef al BMW Group, despre exponatul pe care îl vor aduce la Concursul de Eleganţă de la Villa d'Este.
Pentru moment, nu există informaţii suplimentare despre sistemul de propulsie al acestui concept în afară de faptul că este vorba despre un automobil cu propulsie electrică. Surse din cadrul mărcii sugerează că inginerii au strecurat sistemul de propulsie al lui BMW i3, dar aceste informaţii nu au fost comentate de oficialii Mini.

BMW Pininfarina Gran Lusso Coupe - imagini şi detalii oficiale cu exerciţiul de design

Via MINI

Comentarii (3)

  • wow. chiar wow
    7 0
  • stopurile reproduc steagul britanic. interesant.
    6 0
  • Andrei
    Imi place,este o masina frumoasa...singurele obiectii care le-as avea de facut sunt cele doua proiectoare mici din masca fata,parerea mea este ca era mai bine fara ele,ori altfel desenate si amplasate.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru