Mini va renunța și la Paceman, pe lângă Coupe și Roadster

de Sebastian Toma
Joi, 25.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mini se pregătește de o restructurare a gamei, iar aceasta include eliminarea a trei modele din ofertă. Pe lângă Coupe și Roadster, Mini va renunța și la Paceman în viitorul apropiat.

MINI va scoate modelul Paceman din ofertă în viitorul apropiat pentru a se putea concentra pe gama principală, care va avea cinci modele, titrează Automotive News. Potrivit lui Peter Schwarzenbauer, șeful Mini, marca din Oxford începe un nou capitol și are nevoie de toate resursele pentru a se concentra pe extinderea în clasa compactă a segmentului premium. Așadar, pe lângă renunțarea la Coupe și Roadster, două modele a căror ieșire din producție fără înlocuitori este cunoscută de ceva vreme, Mini va renunța și la crossover-ul Paceman. Englezii se vor putea concentra pe gama de bază, care include modele precum hatchback-ul clasic și SUV-ul mărcii, Countryman.

Noul Mini Clubman: imagini și informații oficiale

În viitorul apropiat, Mini va lansa un model nou, care să fie al cincilea din gama producătorului britanic. Printre posibilitățile vehiculate se numără și varianta de serie a conceptului Superleggera. Șeful Mini, Peter Schwarzenbauer, a declarat că Superleggera este ”o opțiune extrem de interesantă pentru al cincilea model din gamă”, completând declarația cu faptul că marca nu a luat încă o decizie finală privind compoziția gamei. Mini s-a întors pe piață în 2001 sub conducerea celor de la BMW și a reușit să vândă 302.200 de unități în 2014, după doi ani de cerere și vânzări constante.

Din cifrele anului 2014, SUV-ul Mini, Countryman, a reprezsentat aproape 80% din vânzări.

Mini Superleggera Vision: conceptul unui roadster britanic cu inspiraţie italiană

Mini Superleggera, un concept prezentat la Salonul Auto de la Paris din 2014.

Mini Paceman facelift: imagini şi informaţii oficiale

Urmareste Automarket
BMW Group, proprietarul mărcii Mini, nu a specificat momentul în care va scoate din producție modelele Coupe, Roadster și Paceman. Având în vedere că Paceman a primit un facelift în 2014, modelul ar mai putea fi păstrat mai multă vreme în gamă față de cele două derivate ale generației precedente a hatchback-ului de la Mini, care au fost eliminate deja din oferta publică a producătorului.
Ieșirea din producție a lui Coupe și Roadster este programată în cursul acestui an.

Via Automotive News (înreg.)

Comentarii (4)

  • legionarul
    cum sa renunti la cele mai reusite si frumoase modele din gama ta?pacat
    5 0
  • Ivanoff
    Eu ii sfatuiesc totusi pe nemti sa renunte DEFINITIV la masini, si sa-i lase pe cei care cu adevarat stiu sa inoveze si sa faca masini si fiabile si performante. Nu-i de ei DOMENIUL AUTO. Cel mult daca s-au axa pe produs masini de cusut, iar francezii pe parfumuri fiindca acolo chiar sunt experti :)))))
    6 12
  • @Ivanoff
    si noi te sfatuim sa renunti definitiv la creier.....pur si simplu il cari degeaba dupa tine
    7 6
  • Evident renunta la cele trei modele datorita insuccesului enorm de care s-au bucurat in decursul anilor.Daca se dovedeau un best seller,erau in productie zeci de ani.
    Sa vinzi 300.000 de unitati intr-un an,este foarte putin.
    Ca o comparatie Dacia a vandut 511.000 de unitati in 2014.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru