Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii vrea să mărească viteza maximă la 70 km/h în unele localităţi

de Sebastian Toma
Marti, 14.08.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Veşti excelente pentru cei care circulă des pe unele porţiuni ale E81, E58, E578, E581şi E70: Ministerul Transporturilor vrea să mărească limita de viteză la 70 km/h în mai multe localităţi în vederea fluidizării traficului.

Urmareste Automarket
Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii discută cu partenerii săi posibilitatea de a mări limita de viteză de la 50 la 70 km/h în unele localităţi din România, informează Mediafax. Aparent, autorităţile sunt mulţumite de efectul limitei de viteză de 70 km/h instituite pe DN1 şi vor să le ofere şoferilor aceleaşi libertăţi şi pe raza altor localităţi.
Tronsoanele pe care se are în vedere ridicarea limitării de viteză sunt E 81 (Halmeu - Livada - Satu Mare), E 58 (Livada - Baia Mare - Dej), E 578 (Sărăţel - Reghin), E 581 (Bârlad - Albiţa) şi E 70 (Craiova - Caracal – Alexandria).

"În anii care au trecut de la ridicarea limitei de viteză la 70 kilometri pe oră în localităţile de pe DN 1, între Bucureşti şi Predeal, şoferii români au dat dovadă de maturitate şi nu au abuzat, în marea lor majoritate, de această prevedere. Dacă în localităţi precum Comarnic, Azuga sau Buşteni se circulă în condiţii bune cu limita de 70 km/h, nu văd de ce nu am putea extinde această prevedere şi pe alte drumuri", susţine Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Ovidiu Silaghi.

Pe viitor, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii vrea să implementeze această măsură şi în alte coridoare de drum european, cum ar fi E 671 (Satu Mare - Timişoara), E 60 (Oradea - Braşov), E 81 (Satu Mare - Piteşti), E 58 (Dej - Suceava), E 85 (Suceava - Bucureşti), E 583 (Săbăoani - Iaşi), E 68 (Nădlac - Braşov), E 578 (Reghin - Chichiş) şi E 70 (Moraviţa - Craiova), mai precizează sursa citată de Mediafax.

Până la aplicarea efectivă a acestei măsuri, care va fi semnalizată cu indicatoarele de rigoare, limita de viteză aplicată pe raza localităţilor specificate rămâne 50 km/h.

Via Mediafax

Comentarii (12)

  • Vasilica
    Pai parca in mintea lor comunista si retardata ziceau ca "Viteza ucide" nu lipsa soselelor si autostrazilor, bani pe care noi prostii i-am platit de zeci de ori.
    28 2
  • iar eu stiam ca ucide lipsa de responsabilitate a plavanului de la volan ce apasa ca vita pe acceleratie fara sa aiba minimul de bun simt de a'si infrina pornirile de pilot.....
    25 6
  • da, e ok.dar sa se si dea mai multe amenzi pentru cei care depasesc viteza asta. ne-am saturat cu totii de toti "smecherii" care depasesc pe linie continua, nu acorda prioritate sau merg pe banda a 2a a drumului desi prima este libera...
    26 0
  • Hai cu doamne'ajuta :)
    8 0
  • ne trebuie autostrazii .......nu marirea vitezei pe drumuri inguste pline gauri si fara marcaje unde intalnesti carute , animale lasate in voie pe carosabil samd .........noua moda acum trebuie sa ai doua statii radio
    6 4
  • Cam ciudata chestia cu 70.Adica pe Dn1 era deja limitat la 70 km/h
    1 7
  • Pai si E82 (DN2) ? Cred ca e singura sosea din tara cu 4 benzi continue pe cateva sute de km. Inclusiv localitatile prin care trece. Merg des intre Bucuresti si Bacau si sunt o gramada de localitati in care viteza ar putea fi crescuta la 70km. Oricum majoritatea soferilor merg cu 70-80km.
    11 1
  • Bucuresti - Iasi....NUMAI sosea cu 4 benzi. Si cred ca e cea mai buna din tara
    4 2
  • In Timis poti merge linistit de la punctul de frontiera Cenad pana in judetul Hunedoara pe ruta Sannicolau-Mare - Lovrin - Timisoara - Recas sau Buzias - Lugoj - Faget si trotuarul drumului e la circa 5-10 metri de partea carosabila. Aceasta regula e valabila pe majoritatea drumurilor europene si nationale din judet. Mi se pare incredibil sa mergi cu 50 km/h si sa mai stea Politia cu radarul la iesirile din localitati. In loc sa fi cheltuit aiurea bani pe sali de sport in sate ce nu mai au copii, statul roman ar fi putut sa faca treceri subterane pe sub drumurile romaniei si atunci s-ar fi rezolvat problema fluentei traficului si a sigurantei pietonilor.
    6 0
  • ...Romaniei...
    1 0
  • Pe Valea Oltului, pana la implementarea acestei noi limite de viteza, ar putea sa faca macar 50 in localitatile de pe raza judetului Valcea (ca in majoritatea e 40). Halal drum european.
    6 0
  • Avea o vorba Clarkson, nu viteza ucide, ci oprirea brusca. :)
    Cica: "In anii care au trecut de la ridicarea limitei de viteză la 70 kilometri pe oră în localităţile de pe DN 1, între Bucureşti şi Predeal, şoferii români au dat dovadă de maturitate şi nu au abuzat, în marea lor majoritate, de această prevedere."
    Pai cum sa abuzeze cand stau la coada cu orele?
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru