Mitsubishi eX, conceptul 100% electric al cărui design prefigurează viitoarele crossovere ale mărcii

de Sebastian Toma
Joi, 08.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mitsubishi va prezenta la Tokyo un concept care va anticipa aspectul viitoarelor crossovere. Exponatul se numește eX Concept și este un model 100% electric și cu tracțiune integrală permanentă.

Mitsubishi eX Concept este un crossover electric echipat cu sistem de tracțiune integrală. Modelul va fi expus la Salonul Auto de la Tokyo și va inspira designul viitoarelor crossovere ale mărcii nipone. Conceptul eX prezintă un design angular, despre care reprezentanții Mitsubishi au declarat că va fi o componentă cheie a viitorului limbaj de design al companiei. Printre elementele care vor fi preluate se numără noua grilă frontală, numită Dynamic Shield, alături de blocurile optice subțiri, împărțite în două, care încadrează grila.

Conceptul pregătit de Mitsubishi pentru Salonul Auto de la Tokyo prezintă portiere spate cu deschidere inversă și mânere ascunse. Plafonul este plonjat în spate, iar montanții C sunt transparenți. La fel ca la majoritatea conceptelor, Mitsubishi eX este echipat cu un set de jante din aliaj de dimensiuni generoase, care nu vor ajunge în producția de serie în această formă. Posteirorul prezintă stopuri LED cu un design similar cu cel al blocurilor optice frontale.

Capacul portbagajului imită forma grilei frontale folosind vopsea neagră, care contrastează cu galbenul aprins al caroseriei.

Urmareste Automarket
În ceea ce privește sistemul de propulsie 100% electric al acestui concept, cei de la Mitsubishi au precizat că au folosit următoarea generație de motoare electrice pregătite de inginerii lor. Sistemul de tracțiune integrală este operat în mod permanent, iar mașina prezintă și tehnologii de conducere autonomă. Japonezii au fost zgârciți în detalii despre aceste sisteme.
Alături de noul lor concept, cei de la Mitsubishi vor prezenta modelul Outlander PHEV, o replică a variantei de Baja 500 a lui Outlander PHEV, modelele i-MiEV și Pajero, alături de mai multe produse dedicate exclusiv pieței nipone.

Via Mitsubishi

Comentarii (2)

  • pasarel
    tot felul de ciudatenii in lumea masinilor electrice...
    musk poate sta linistit, pana s-or decide europenii sa coaca ceva.


    semnat: unu' din secta lu' Tesla
    ha ha :))
    0 0
  • @pasarel Ce treaba au Musk si Mitsu cu europenii? Cea mai mare piata pentru hibride si pentru electrice ramane SUA. Europenii vor prefera si peste 5 ani diesel. Abia peste 10 ani poate-poate vom vedea macar mai multe hibride sau in cel mai rau caz benzinarele turbo sa fie majoritare, renuntandu-se astfel la dieselul care ne transforma pe toti in mai mult decat fumatori pasivi...
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru