Mitsubishi Lancer Evo va fi înlocuit cu un crossover hibrid performant

de Dragoș Băltățeanu
Duminica, 05.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mitsubishi a confirmat că actuala generație a modelului Lancer Evo va fi ultima care va utiliza caroseria clasică în trei volume. Urmașul lui Evo va fi un performant crossover cu sistem de propulsie hibrid.

Ipoteza că Mitsubishi nu va construi un urmaș pentru actualul Lancer Evo circulă de ceva vreme. În cadrul Salonului de la Paris, oficialii mărcii japoneze au confirmat că actuala generație Evo este ultima în această formă. Kanenori Okamoto, unul din oficialii Mitsubishi însărcinați cu dezvoltarea gamei de produse a declarat pentru Autocar că Lancer Evo XI nu face parte din planurile mărcii japoneze. "Nu va exista așa cum îl cunoaștem acum. Va fi însă înlocuit cu un SUV foarte performant care va duce spiritul Evo mai departe", a decralat Okamoto.

Okamoto a mai spus că Mitsubishi nu a decis încă pe ce platformă va fi dezvoltat acest SUV performant, dar va folosi tehnologie testată de către modelele de curse Mitsubishi MiEV Evolution folosite în celebra cursă de la Pikes Peak. Experiența acumulată cu modelul electric de curse se va dovedi folositioare, deoarece un viitor SUV performant va avea nevoie de un set de baterii considerabil și un puternic motor electric.

Urmareste Automarket
Cel mai propbabil, Mitsubishi va folosi ca sursă de inspirație conceptul XR-PHEV ce a fost prezentat publicului la Salonul Auto de la Tokyo din 2013.
Acest concept ar putea evolua ca model de serie numit Outlander Sport și ar deveni o bază excelentă pentru un viitor SUV performant.

Mitsubishi se bucură în acest moment de un succes deosebit cu modelul Outlander PHEV, vânzările crescând substanțial în vestul Europei datorită acestui model.

În viitor, Mitsubishi vrea să ofere în următorii cinci ani o versiune electrică sau hybrid plug-in pentru toate modelele din gamă. La Paris, oficialii mărcii japoneze au mai confirmat că anul viitor va fi lansat un nou model pick-up, iar în 2016 va sosi a doua generație a modelului ASX.

Via Autocar

Comentarii (5)

  • Astia-s cu capu. Arata superb inainte.
    15 0
  • Urmeaza sa inlocuiasca Pajero cu un Space Star Stepway hibrid care,,va duce spiritul mai departe".
    10 0
  • Total de acord cu ce s-a spus mai sus.
    La ce vad, o sa iasa o monstruozitate gen X6. Sa nu uite sa ii puna StartStop si neaparat sa aiba interfata pentru iPhone.
    Au luat-o razna japonezii si distrug ce au mai frumos...
    10 0
  • Vasilica
    Legat de Start-Stop sa stiti ca merita mai ales in jungla din Bucuresti.Eu am sub 8% media cu motorul de 1.8 DID si 150CP, iar ADN Mitsu nu e sa mergi ca un lesinat, daca ma intelege-ti (in 3 luni am 9 puncte deja)
    3 1
  • johnny_Zwee
    chiar imi placea mult masina aia. Cu prototipul asta de il vor scoate or sa si-o ia in barba grav de la ceilalti producatori.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru