Mitsuoka Orochi, cea mai urâtă maşină de serie din lume, primeşte o ediţie de adio

de Sebastian Toma
Vineri, 21.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Japonezii de la Mitsuoka, creatorii celei urâte maşini aflate în producţie în prezent, se pregătesc să renunţe la modelul Orochi şi lansarea o ediţie de adio a acestuia - Evangelion Edition.

Esential 11 unităţi Mitsuoka Orochi Evangelion Edition vor fi construite.
Mitsuoka Orochi, probabil cea mai urâtă maşină făcută vreodată şi încă aflată în producţie, va primi o ediţie de adio. Constructorul japonez de nişă a anunţat că va construi 11 exemplare ale lui Orochi Evangelion Edition, o versiune cu un design şi mai excentric a modelului respectiv. În urmă cu două luni, japonezii au anunţat că vor scoate din producţie acest model, dar cei de la Mitsuoka Orochi insistă să tulbure retinele conaţionalilor lor cu o vopsea specială pentru creaţia lor ciudată. În cel mai pur stil japonez, Evangelion Edition este dedicată unei serii de anime-uri, Neon Genesis Evangelion.

Mitsuoka Orochi, una dintre cele mai urâte maşini din lume, se pregăteşte să iasă din producţie

În timp ce Final Edition a lui Mitsuoka Orochi, versiunea despre care se credea că este cântecul de lebărdă al modelului, costă echivalentul în yeni a 89.900 de euro, Ediţia Evangelion ajunge să coste echivalentul a 109.000 euro. Motorizarea V6 de 3.3 litri de origine Toyota dezvoltă tot 233 CP şi 328 Nm şi este oferită în continuare doar în compania unei transmisii automate cu cinci trepte care angrenează roţile din spate.

Vygor Opera, cea mai urâtă maşină italiană creată vreodată, va avea o versiune de serie

Blocurile optice şi grila frontală sunt considerate cele mai urâte părţi ale acestui model.

VIDEO: Top 30 - Cele mai urâte maşini create în istorie

Urmareste Automarket
Constructorul Mitsuoka folosea platforma lui Honda NSX pentru a construi modelul Orochi.
Din păcate pentru ei şi pentru ciudaţii fani ai mărcii, platforma respectivă nu va mai fi oferită carosierului specializat, acesta fiind nevoit să găsească un alt "donator" pentru viitoarele sale creaţii. Toate unităţile sunt construite manuală de cei 504 angajaţi, care fabricau aproximativ 1.000 de vehicule pe an. Mitsuoka Motors a fost fondată în 1968 şi produce automobile din 1979, folosind platformele mai multor constructori niponi.

Cel mai urat Mercedes-Benz SLR din lume: 3.3 milioane de euro

Via WCF | Mitsuoka

Comentarii (7)

  • mitsuoka nu e o masina urata; e ciudata, dar in sensul bun. e ca si o pictura suprarealista. mie mi se pare superba.

    urata e fiat multipla
    32 3
  • P.S. vorbeam de aspectul masinii in sine, nu de modul cum e vopsita.
    arata ca un peste balon
    23 3
  • Sunt destule pareri pe internet pro.
    Nu as da pretul indicat in articol, insa mi-as cumpara-o, da.
    Imi place, asa neconventionala cum e.
    17 2
  • Desi nu as zice ca e atragatoare, nici cea mai urata nu e. La cea mai urata concureaza Pontiac Aztek si Ssangyong Actyon
    14 2
  • rotila
    nu cred ca este cea mai urata. Mitsuoka mai are cateva modele la fel de aratoase.
    3 1
  • mishazaitev
    Designul exterior nu este decat ...socant! Dar prin ce altceva ati vrea sa se remarce o masina "sport" care dintr-un motor de 3.3 l scoate 230 de martoage... Adica cu 10 mai putin din cati scoate o Alfa 4 c, care are un pret mai mic decat porcaria asiatica, dintr-un motor (e drept turbo) de 1800 cmc. Cine ar cumpara ciudatenia japoneza la acelasi pret cu o 4C? Probabil unii care au sinuciderea rituala ca traditie istorica.
    0 1
  • In topul celor mai urate masini,un loc fruntas ar trebui ocupat de balena Lodgy.Bine ca nu o fac in Romania,ci in Maroc,deci calitate ioc.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru