Mitsuoka Orochi, una dintre cele mai urâte maşini din lume, se pregăteşte să iasă din producţie

de Sebastian Toma
Luni, 28.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mitsuoka Orochi, un model construit pe platforma lui Honda NSX, va ieşi definitiv din producţia de serie. Constructorul care producea acest model a anunţat ultima serie de Orochi, intitulată "Final Edition".

Esential 89 de mii de euro este preţul de pornire al unui Mitsuoka Orochi pe piaţa din Japonia (12.700.000 de yeni).
Mitsuoka Orochi, probabil cel mai urât automobil de serie aflat în continuare în producţie şi unul dintre cele mai urâte modele fabricate vreodată, va ieşi din producţie în luna septembrie. Anunţul vine de la compania producătoare, un constructor independent din Japonia, care folosea platforma răposatului Honda NSX. Ultimele unităţi Orochi vor fi vopsite într-o nuanţă specială de "auriu perlat" şi vor beneficia în standard de un spoiler faţă, eleron spate şi jante din aliaj de 19 inch cu un design dedicat. La interior, fiecare exemplar din seria finală va beneficia de tapiţerie Alcantara în două culori, ornamente metalice şi volan îmbrăcat în Alcantara.

Mitsuoka Orochi Final Edition are un preţ de pornire de 12.700.000 de yeni, echivalentul a 89.900 euro. Motorizarea preluată de la Toyota este un V6 de 3.3 litri, care asigură 233 CP şi 328 Nm. Propulsorul este acompaniat de o transmisie automată cu cinci trepte şi angrenează roţile din spate.

În ciuda preţului ridicat, modelul nu impresionează prin performanţele dinamice, fiind atractiv pentru clienţii săi prin prisma aspectului neobişnuit, inspirat de modelele britanice ale anilor 1950-1960.

Abia din profil putem remarca o siluetă de model sport şi o legătură foarte subtilă cu maşina care i-a donat platforma, Honda NSX.

Urmareste Automarket
Constructorul Mitsuoka este, mai degrabă, un carosier specializat.
Uzina are 504 de angajaţi şi produce aproximativ 1.000 de unităţi pe an. Cei de la Mitsuoka produc automobile din 1979 şi folosesc platformele mai multor producători din Japonia. Mitsuoka Motors este cel mai tânăr producător independent de automobile din Japonia, compania fiind fondată în 1968.  

Via Autoblog | Mitsuoka

Comentarii (6)

  • Cea mai urata masina? Va dau sa alegeti intre asta si un Pontiac Aztec, sau Reliant Robin. Sa vedem.... Nu ma dau in vant, dar dupa mine chiar nu e urata, ciudata da, aiurea ok, dar nu urata.
    30 3
  • @mowgli
    sau fiat multipla
    15 1
  • May spune ca "sasiul, caroseria si interiorul" sunt facute de Mitsuoka. Doar motorul e de la Toyota. Asadar, nici vorba de Honda. Poate doar asemanarea...
    6 1
  • Masina nu are nicio treaba cu Honda. Mitsuoka Orochi este o masina ce in afara de propulsor si cutie (Toyota) nu are nimic de la nimeni. E cat se poate de productie proprie, iar cand a aparut, designul a fost explicat ca semanand cu un anumit peste oceanic prezent in coasta (si probabil si farfuria) japonezilor, nicidecum cu modelele britanice. Au insa si un model care copiaza Rolls Royce-ul, care se numeste Galue.
    7 0
  • AM, cum URATA?
    da, ciudata, dar NU urata!!!!
    10 2
  • Ceea ce poate nu stim noi este faptul ca in redactia Automarket se gasesc niste genii neantelese ale designului auto, care de mititei se visau castigatori ai unor concursuri internationale in domeniul respectiv. Si pentru ca s-au nascut telente, dar nu vor depasi niciodata stadiul de sperante, mesterii in cauza fac afirmatii categorice, menite sa ramana batute in cuie atat pe firmamentul presei auto cat si in memoria amarutului de cititor care acceseaza site-ul ajutandu-i sa-si vanda publicitatea!
    13 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru