Motorul de 2.0 litri cu 4 cilindri și 421 CP dezvoltat de Mercedes-AMG ar putea avea versiuni și mai puternice: "Vom vedea ce ne rezervă viitorul"

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 12.06.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Viitorul Mercedes-AMG A45 va miza pe noul motor de 2.0 litri cu 4 cilindri capabil să ofere până la 421 CP. Dar oficialii diviziei constructorului german spun că propulsorul încă nu a atins performanțele maxime, iar în viitorul apropiat am putea vedea o variantă și mai puternică.

La finalul săptămânii trecute, Mercedes-AMG a publicat detaliile tehnice ale noului motor turbo cu 4 cilindri de 2.0 litri (M 139). Unitatea ar urma să debuteze pe noua generație Mercedes-AMG A45, iar versiunea de top va oferi 421 de cai putere la 6.750 rpm și 500 Nm între 5.000 și 5.250 rpm.

Acum, Ralph Illenberger, directorul departamentului care se ocupă cu dezvoltarea motoarelor în cadrul Mercedes-AMG, oferă o serie de informații interesante cu privire la propulsorului M 139.

Conform declarațiilor acestuia, unitatea pe benzină încă nu a ajuns la performanțe maxime și încă mai există elemente care pot fi îmbunătățite, semn că în viitorul apropiat am putea vedea o variantă cu și mai multe resurse. De asemenea, oficialul Mercedes-AMG spune că dezvoltarea motorului a reprezentat o provocare majoră în condițiile în care propulsorul va fi introdus pe modele de serie și nu va fi utilizat exclusiv pe versiuni destinate competițiilor.

"Vom vedea ce ne rezervă viitorul", a adăugat la final oficialul Mercedes-AMG.

Noul Mercedes-AMG A45 va fi expus în premieră în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt din toamna acestui an.

Ulterior, noul motor de 2.0 litri turbo va fi oferit și pe alte modele din clasa compactă.

Via | Motor1

Comentarii (8)

  • Acum 10 ani Evo 10 mr fq 400 din anglia avea 446 de cai la roata masurati de diverse dino-uri... Deci e tehnologie de acum 12-14 ani pe care nemtii ne-o vand ca noua. Singura chestie este ca e un euro mai sus ca si Mitsu, atata tot.
    10 11
  • @Criptic mai e si fiabilitatea (sau nonfiabilitatea Merc, mai bine zis) o diferenta
    6 5
  • Edikkk
    Autobuzele din oraş au toate între 250-500 cai putere...

    Ce draq faci cu 421 cai bazaţi doar pe arderea iremediabilă la foc continuu a OXIGENULUI PE CARE ÎL RESPIRĂM ???!!??

    Şi totul pentru ce? Un EGO că avem o maşină superioară altora ca bani şi cai putere.


    Cumpără domle o Tesla şi ai şansa să fie curentul 100% ecologic verde... dacă ai chef de acceleraţie...

    Sau să se arunce în prăpastie...

    421 cai putere...

    An de an, verile sunt din ce în ce mai fierbinţi, procentul de oxigen scade vertiginos, cel de noxe creşte, cancerele pulmonare se înmulţesc şi noi lăudăm încă o tehnologie bazată pe... dinozauri...
    5 9
  • Edikkk
    Erată!!! 250-300 cai putere !
    3 5
  • Oxigenul din creierul tău este oricum la un nivel scazut, deci este clar că trebuie făcut ceva cât mai rapid. Te susțin Edikk.
    10 4
  • someone
    si eu edikkk
    5 1
  • @edikkk, ai auzit de Fred Flinstone? Du-te si spune-i sa-ti dea masina lui. Lipsa de oxigen nu se trage de la motoare. Sunt o gramada de persoane care nu fac nimic altceva in afara de a fura oxigen. Masina aia se potriveste de minune pentru tine.
    4 1
  • Edikkk
    Puteţi să fiţi şi 1000 de capsomani că o evidenţă fizică există indiferent ce exprimaţi deaiurea.

    "Circulaţia oxigenului / carbonului în natură" reprezintă faptul că oxigenul este produs de vegetaţie prin fotosinteză prin "consumarea" carbonului şi la arderea plantelor sau respiraţia mamiferelor carbonul este eliberat şi "consumat" oxigenul.


    Când intervii cu petrol de la zeci de metri sub pământ strici tot echilibrul !!!!

    Şi dacă tot f... m natura, tăind în draci pădurile pentru nişte zone în care cresc ceva grâne, sau construim blocuri, case, betoane care le încălzim cu gaz metan...

    şi peste îi dăm cu maşini de 421 cai deşi una cu 50 cai ne duce la destinaţie.... măcar să avem bunul simţ să o recunoaştem !!!
    3 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru