Mutări importante în Campionatul Mondial de Raliuri: Kris Meeke revine în WRC alături de Toyota, iar Esapekka Lappi face echipă cu Ogier la Citroen

de Cornel Șocariciu, Foto: RedBullContentPool
Miercuri, 17.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorii implicați în Campionatul Mondial de Raliuri au pregătit o serie de "transferuri" interesante. Începând cu sezonul viitor, Kris Meeke revine în WRC împreună cu Toyota, iar Esapekka Lappi devine coechipierul lui Sebastien Ogier în cadrul Citroen.

Sezonul 2018 al Campionatului Mondial de Raliuri se apropie de final, iar constructorii implicați în această ramură a motorsportului au pregătit câteva mutări importante în ceea ce privește componența echipajelor de anul viitor. În urmă cu câteva săptămâni vă anunțam că Sebastien Ogier părăsește M-Sport și trece în tabăra Citroen.

Acum, francezii au anunțat un nou transfer important: din 2019, Esapekka Lappi va concura în culorile Citroen. În aceste condiții, Craig Breen și Mads Ostberg, cei doi piloți care au punctat anul acesta pentru francezi ar putea părăsi gruparea din Satory. Conform primelor informații, cei doi ar urma să semneze cu M-Sport.

"După ce am învățat foarte multe lucruri de la Jari-Matti Latvala și Ott Tanak, consider că am toate atuurile necesare să-mi îmbunătățesc performanțele dacă reușesc să «fur» câte ceva și de la Seb (n.r. Ogier)", a declarat Lappi.

Esapekka Lappi în "culorile" Toyota.

O altă veste importantă vine din tabăra Toyota.

Kris Meeke revine în WRC alături de japonezi. Sezonul acesta, Meeke a pilotat un Citreon C3 WRC, însă greșelile majore i-au determinat pe oficialii francezi să renunțe la serviciile acestuia.

"Mi-am dedicat viața raliurilor, iar această ramură a motorsportului mi-a oferit foarte multe, însă nu am simțit că este momentul să mă opresc. Încă sunt de părere că pot mai mult și sper ca în această formulă să obținem performanțe bune", a declarat Meeke.

Kris Meeke în timpul primelor teste cu Yaris WRC.

În 2019, Toyota mizează pe Ott Tanak, Jari-Matti Latvala și Kris Meeke.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru