Napoca Rally Academy îşi propune să câştige titlurile la juniori în WRC şi ERC în sezonul 2015

de Daniel Popescu
Marti, 18.02.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Simone Tempestini şi Florin Tincescu vor concura la juniori în Campionatul Mondial de Raliuri şi, respectiv, Campionatul European de Raliuri pentru Napoca Rally Academy cu obiectivul de a câştiga titlurile în sezonul 2015.

In primul sezon obiectivul meu este să adun cât mai multă experienţă cu modelul DS3 R3T, iar în 2015 să mă lupt pentru titlu.

Simone Tempestini
Pilot Napoca Rally Academy
Napoca Rally Academy a lansat oficial Junior NRA, un program cu o durată de doi ani creat special pentru dezvoltarea piloţilor Simone Tempestini şi Florin Tincescu, care vor reprezenta România în cadrul celor mai importante competiţii de raliuri din lume.

Simone Tempestini (foto, al doilea din stânga) va concura la categoria dedicată juniorilor din Campionatul Mondial de Raliuri cu un Citroen DS3 R3T şi îl va avea drept copilot pe experimentatul Dorin Pulpea (foto, primul din stânga). Pentru sezonul de debut, Tempestini îşi propune să capete experienţă înainte de a lupta pentru titlul de campion în 2015.

"Este o oportunitate uriaşă şi voi încerca să profit de ea la maximum. Am început deja testele cu noua maşină şi de abia aştept să concurez alături de cei mai buni piloţi din Junior WRC. Programul meu din WRC este stabilit pentru următorii doi ani, iar în primul sezon obiectivul meu este să adun cât mai multă experienţă cu modelul DS3 R3T, o maşină complet nouă pentru mine, iar apoi în 2015 să mă lupt pentru titlu", a precizat el în cadrul evenimentului de lansare.

Simone Tempestini va lua startul în toate cele şase etape ale sezonului de WRC Junior, care va începe în perioada 3-6 aprilie cu Raliul Portugaliei şi se va încheia în 13-16 noiembrie cu Raliul Marii Britanii.

Marco Tempestini va concura cu Citroen DS3 R3T

Tincescu, doi ani în ERC Junior

Concurenta în Junior ERC este foarte mare, dar pentru mine este o oportunitate uriaşă şi voi profita de această şansă la maximum.

Florin Tincescu
Pilot Napoca Rally Academy
Spre deosebire de Simone Tempestini, Tincescu (foto, al doilea din dreapta) a început deja campania din Campionatul European de Raliuri de Juniori cu etapa desfăşurată în luna februarie în Letonia.
Pilotul în vârstă de 20 de ani va participa la alte cinci etape, prima dintre ele urmând să aibă loc în Insulele Azore la jumătatea lunii mai, în timp ce finalul este programat în Corsica în prima parte a lunii noiembrie.

El va concura alături de copilotul Iulian Nicolaescu (foto, primul din dreapta) la volanul unui Citroen C2 R2 Max, însă preferă însă să fie mai precaut în declaraţii şi pune accent pe necesitatea de a acumula experienţa în primul sau sezon complet într-o competiţie europeană.

"În acest sport cel mai important lucru este continuitatea şi mă bucur că programul se întinde pe următorii doi ani. Concurenta în Junior ERC este foarte mare, dar pentru mine este o oportunitate uriaşă şi voi profita de această şansă la maximum”, a explicat el.

Florin Tincescu la volanul lui Citroen C2 R2 Max

Simone Tempestini si Tincescu au participat la sfarsitul lunii ianuarie la o sesiune de teste la Tulcea ca parte a pregatirilor pentru cele doua campanii din acest an.

▶ Reportaj: Două zile de teste şi o experienţă de copilot cu NRA

Marco Tempestini, liderul echipei NRA, a dezvăluit motivele apariţiei programului Junior NRA şi şi-a exprimat speranţa că fiul său şi Tincescu vor începe să furnizeze rezultate bune în cadrul campaniilor din WRC şi ERC.

"Acesta a fost obiectivul principal al echipei Napoca Rally Academy încă de la înfiinţare.

Ne-am propus să descoperim tinerele talente şi apoi să le susţinem să ajungă cât mai sus în cariera lor. Junior NRA este un proiect prin care Simone Tempestini şi Florin Tincescu vor lua startul în cele mai importante competiţii de raliuri din lume şi sunt sigur că rezultatele lor nu vor întârzia să apară”, a precizat el.

La evenimentul de lansare al programului Junior NRA au mai participat şi multiplul campion naţional de raliuri Titi Aur şi preşedintele Federaţiei Romane de Handbal, Alexandru Dedu. 

Comentarii (1)

  • Succes baieti.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru