Jan Kopecky a câştigat Raliul Cehiei, Tempestini a obţinut un punct

de Daniel Popescu
Luni, 02.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jan Kopecky a dominat autoritar Raliul Cehiei din cadrul Campionatului European de Raliuri într-o etapă în care a fost însă unul dintre puţinii piloţi de top care au luat startul.

Esential 9 probe speciale consecutive a castigat Kopecky in Raliul Cehiei
Cehia a găzduit la sfârşitul săptămânii trecute cea de-a opta etapă din cadrul Campionatului European de Raliuri. Jan Kopecky a fost protagonistul rundei, în condiţiile în care a fost unul dintre puţinii piloţi de top prezenţi la eveniment alături de Sepp Wiegand.

Cehul a câştigat primele nouă probe speciale ale raliului desfăşurat pe parcursul zilelor de vineri şi sâmbătă şi a reuşit să-şi sporească avantajul în clasament chiar dacă nu a câştigat niciuna dintre cele şase probe de duminică.

Pilotul celor de la Skoda a încheiat raliul cu un avans de peste un minut în faţa conaţionalilor săi Vaclav Pech (Mini) şi Jaromir Tarabus (Skoda), în timp ce Wiegand a obţinut locul patru.

În urma acestei victorii, Kopecky şi-a consolidat poizitia de lider în clasamentul general cu 223 de puncte, câştigând cinci dintre cele şase etape la care a participat. El este urmat în clasamentul general de Craig Breen, care a acumulat 114 puncte, dar care nu a luat startul în ultimele două runde.

Marco Tempestini in Raliul Cehiei

UN PUNCT PENTRU MARCO TEMPESTINI

Era clar că nu putem merge în acelaşi ritm cu ceilalţi aici.

Lucio Baggio (n.r - copilotul sau) a avut probleme cu vocea, ceea ce ne-a afectat şi mai mult.

Marco Tempestini
Pilot Napoca Rally Academy
România a fost reprezentată la Raliul Cehiei de cele două echipaje Napoca Rally Academy ale familiei Tempestini: tatăl Marco şi fiul Simone. Marco Tempestini a ocupat locul 10 la clasa Production Cup, pentru care a fost recompensat cu un punct, şi locul doi la echipe pentru care au obţinut 18 puncte cu care Napoca Rally Academy rămâne lideră în clasamentul Production Cup în lupta cu unicul rival Renault Sport Technologies.

"Am făcut doar două treceri pe probe la recunoaşteri şi era clar că nu putem merge în acelaşi ritm cu ceilalţi aici. Lucio Baggio (n.r - copilotul sau) a avut probleme cu vocea ceea ce ne-a afectat şi mai mult, dar vreau să-i mulţumesc pentru tot ceea ce a făcut. Ştiu că pentru el a fost unul dintre cele mai dificile raliuri şi mă bucur că am ajuns împreună la sosire", a precizat el la final.

În schimb, Simone Tempestini a fost nevoit să abandoneze în ultima zi a competiţiei în urma unor defecţiuni tehnice la cutia de viteze, după ce în primele zile fusese mai rapid şi ocupa o poziţie mai bună în clasament decât tatăl său.

Simone Tempestini îşi poate lua însă revanşa în perioada 13-15 septembrie, atunci când va participa la Raliul Poloniei.

Ulterior, el va fi acompaniat şi de Marco Tempestini şi Bogdan Marişca în Raliul Croaţiei din 26-28 septembrie. 

RALIUL CEHIEI - CLASAMENT FINAL

 1.  Jan Kopecky      Skoda              2h15m23.0s
 2.  Vaclav Pech      Invelt Mini          +1m01.6s
 3.  Jaromir Tarabus  AK Skoda             +2m32.7s
 4.  Sepp Wiegand     Skoda                +3m04.3s
 5.  Roman Kresta     Adell Mogul Skoda    +3m58.7s
 6.  Miroslav Jakes   Gemini Mitusbishi    +6m35.8s
 7.  Jaroslav Orsak   GPD Mitsubishi       +7m52.1s
 8.  Pavel Valousek   Delimax Ford         +7m52.6s
 9.  Antonin Tlustak  GPD Skoda            +8m27.4s
10.  Robert Koristka  GPD Mitsubishi       +9m37.2s

Comentarii (1)

  • Ce nu inteleg este motivul pentru care rezumatul privindu-l pe Jan Kopecky insoteste o poza cu masina care nu-i apartine. Daca cel privindu-l pe Tempestini insoteste o poza cu Subaru acestuia, nu pute sa fie la fel si in cazul campionului???
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru