Nio a lansat un serviciu de închiriere pentru bateriile mașinilor electrice: chinezii vor să intre pe piața europeană în 2021

de Paul Cosma
Vineri, 21.08.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nio, producător chinez de mașini electrice, a lansat un serviciu de închiriere a bateriilor pentru ca achiziția vehiculelor cu emisii zero să fie mai accesibilă pentru clienți. Chiria lunară pentru o baterie de 70 kWh este de circa 120 de euro. Chinezii vor să intre pe piața europeană în 2021.

Nio este unul dintre cei mai tineri producători de mașini electrice din China, iar la Salonul Auto de la Shanghai din 2017 a prezentat primul său model de serie, care este comercializat începând din 2018.

Nio ES8 este un SUV cu 7 locuri cu o configurație 2+3+2 care iese în evidență prin faptul că are o baterie ce poate fi schimbată rapid, potrivit informațiilor oficiale.

Nio a lansat acum “Battery as a service” (BAAS), un serviciu prin care bateriile mașinilor electrice pot fi închiriate, astfel încât costurile de achiziție să scadă cu până la aproximativ 8.500 de euro. În cazul lui Nio ES8, prețul de pornire anunțat este de circa 67.000 de dolari.

Firma spune că abonamentul pentru o baterie de 70 kWh are un cost lunar de circa 120 de euro, serviciul fiind disponibil inițial pentru clienții din China.

Producătorul chinez țintește intrarea în Europa în 2021, oficialii Nio urmând să decidă care vor fi piețele pe care modelele lor își vor face debutul în prima fază de expansiune pe Bătrânul Continent.

Via Nio

 

 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru