Nio prezintă ET Preview: versiune de pre-producție pentru un sedan elecric cu baterii din nichel, cobalt și magneziu

de Daniel Popescu
Marti, 16.04.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Start-up-ul chinez Nio a prezentat la Shanghai ET Preview, versiunea de pre-producție a unui sedan electric care utilizează un pachet de baterii din nichel, cobalt și magneziu.

Start-up-ul chinez Nio a profitat de prezența la Salonul Auto de la Shanghai pentru a dezvăluie versiunea de pre-producție a unui sedan electric care va primi o versiune de serie în cursul anului 2021.

Pe numele ei Nio ET Preview, versiunea de pre-producție se remarcă în special prin bateriile care alimentează sedanul electric.

Astfel, în locul utilizării tradiționalelor baterii Li-Ion, Nio a optat pentru un acumulator de mare densitate din nichel, cobalt și magneziu. Autonomia oferită ajunge la circa 510 kilometri conform standardului NEDC, utilizat în prezent în China.

În contextul în care autonomia nu este semnificativ mai mare decât cea oferită de bateriile Li-Ion, principalul avantaj este reprezentat de dimensiunile mai mici ale pachetului de baterii.

De asemenea, Nio a confirmat că ET Preview oferă tracțiune integrală datorită unor motoare poziționate pe puntea față și puntea spate, însă nu a menționat explicit numărul unităților de propulsie.

Totuși, știm că acestea generează în total 220 kW, echivalentul a aproape 300 de cai putere.

Deși a fost dezvoltat în Germania, versiunea de serie a lui ET Preview va fi comercializată doar pe piața chineză, iar planurile pentru extinderea în alte zone ale Globului nu au fost încă dezvăluite. Până în prezent, Nio a lansat doar un hypercar electric EP9 și SUV-ul ES8, iar în luna iunie va începe și producția SUV-ului ES6.

Via Nio

Comentarii (2)

  • Frumos, sper si tehnic sa se ridice la nivelul asteptarilor sau dece nu chiar sa aduca o mica revolutie cu noile baterii
    5 1
  • Baterie
    De ce nu pastrati dimensiunile bateriei si sa oferiti capacitate dubla? O autonomie de 700-800 de km ar paraliza concurenta.
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru