Nissan BladeGlider Concept, intepretarea electrică a lui Deltawing

de Sebastian Toma
Vineri, 08.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan va prezenta la Salonul Auto de la Tokyo un concept numit BladeGlider. Acesta prefigurează o versiune de stradă a lui Deltawing, prototipul neobişnuit folosit de japonezi în cursele de anduranţă din 2012.

Nissan BladeGlider este surpriza mărcii japoneze pentru Salonul Auto de la Tokyo. Modelul prefigurează un roadster sportiv cu propulsie electrică, inspirat din prototipul Deltawing folosit în cursa de anduranţă de la Le Mans. Potrivit primelor declaraţii oficiale, conceptul este o interpretare extremă a modului în care va arăta modelul de serie, design-ul versiunii finale fiind încă în lucru. În ceea ce priveşte conceptul Bladeglider, modelul are o caroserie din fibră de carbon ranforsată cu plastic şi prezintă un habitaclu cu trei locuri şi un sistem de propulsie electric.

Cei de la Nissan spun că distribuţia maselor între punţi este de 30:70 faţă/spate, iar acumulatorii amplasaţi în podea îi asigură un centru de greutate foarte scăzut. Spre deosebire de alte modele electrice, BladeGlider integrează motoarele direct în butucii roţilor, ceea ce ajută la reducerea pierderilor de transmisie şi va fi implementată pe viitoarele modele de serie de la Nissan, tehnologia fiind rezervată, după cum era şi logic, doar modelelor cu propulsie electrică.

Urmareste Automarket
Andy Palmer, şeful departamentului de inginerie de la Nissan, spune că BladeGlider este un experiment în încercarea de a dezvolta un model sportiv accesibil şi atractiv.
Configuraţia unică a acestui model asigură un nivel de manevrabilitate ridicat, alături de senzaţii diferite la volan, pe care Andy Palmer le drescrie ca fiind "nemaiîntâlnite".

Via Nissan

Comentarii (1)

  • +1 pentru originalitate
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru