Nissan Vision Gran Turismo Concept, un model de competiţie destinat circuitelor virtuale

de Sebastian Toma
Luni, 16.06.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan a prezentat astăzi conceptul Vision Gran Turismo, creat special pentru mediul virtual. Acesta va alerga pe circuitele din jocul Gran Turismo împotriva celorlalte modele care poartă sufixul "Vision Gran Turismo" alături de denumirea mărcii care le-a desenat.

Nissan Vision Gran Turismo este cea mai nouă propunere a mărcii japoneze în domeniul competiţiilor virtuale. Vorbim despre un model creat pentru al şaselea joc al franşizei Gran Turismo, în cadrul căreia se va lupta cu omologii săi de la Volkswagen, Toyota, BMW, Mitsubishi şi Mercedes-Benz. Toate modelele de mai sus vor fi introduse în cadrul unei actualizări aduse jocului de PlayStation, programată să fie lansată în decursul lunii viitoare. Unele voci susţin că aspectul acestui exponat va influenţa design-ul viitorului GT-R, până şi cei de la Nissan sugerând acest lucru în prezentarea oficială a exponatului.

Volkswagen GTI Roadster Vision, un model creat special pentru jocul Gran Turismo 6, se prezintă

În ceea ce priveşte aspectul, conceptul mărcii japoneze pare să fie vărul japonez al lui Lamborghini Veneno, cu o parte frontală inspirată de noile grile V-Motion, flancate de blocuri optice subţiri şi fante de aerisire cu dimensiuni generoase. Oglinzile laterale au fost eliminate de un set de camere video, iar eleronul posterior a fost şi el înlocuit tot din motive aerodinamice. Pentru că vorbim despre un joc video, nu are sens să luăm în considerare elementele practice ale modelului, dar anumite trăsături ar putea să ajungă, într-o zi, pe un model de serie de la Nissan.

BMW ne prezintă prima sa maşină virtuală, desenată pentru un joc video: Vision Gran Turismo

Nissan spune că oglinzile laterale convenţionale vor fi înlocuite cu camere video, odată ce tehnologia va fi admisă de lege.
Până atunci, putem încerca ideea loc în GranTurismo 6.

Urmareste Automarket
După cum au făcut şi cei de la Volkswagen, de exemplu, Nissan a construit o versiune de serie a acestui exponat, pe care a numit-o Concept 2020 Vision Gran Turismo. Toate modelele de mai sus apar într-o actualizare adusă celui de-al şaselea titlu din seria GT, care are o colecţie de peste 1.200 autoturisme şi 37 de piste de curse.
Printre noutăţi se numără circuitele Silverstone (Regatul Unit), Mount Panorama (Australia) şi Ascari Race Resort (Spania). Jucătorii lui Gran Turismo 6 pot şi să concureze online, iar cei de la Sony pregătesc şi o soluţie de comunicare prin intermediul propriilor dipozitive mobile ale utilizatorilor, aceştia având deja posibilitatea să comunice audio şi prin texte cu alţi gameri.

Gran Turismo 6 s-a lansat în România: peste 1.200 maşini disponibile

Via Yahoo | Jalopnik | WCF

Comentarii (3)

  • sper ca viitorul GT-R sa arate in proportie de 90% asa :-)
    3 0
  • ioi @AM
    va felicit pt promptitudine in informatii
    2 0
  • HECTOR
    era frumos pt.noul GTR...putin cam exagrat dar pe lanaga un lambo veneno...mergea.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru