Nissan vrea să scoată firele din ecuația mașinilor electrice: un nou sistem de încărcare inductivă

de Sebastian Toma
Luni, 23.11.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan vrea să ducă tehnologia încărcării inductive pentru mașinile electrice la următorul nivel. Constructorul nipon are în lucru un sistem capabil să încarce fără fir un acumulator de mașină electrică într-o noapte.

Nissan pregătește un sistem de încărcare inductivă (fără fir) a mașinilor electrice, pe care vrea să îl lanseze în viitor în producția de serie. Constructorul nipon a prezentat de ceva vreme prototipul unui asemenea sistem, dar nu l-a lansat niciodată pe piață deoarece nu era suficient de puternic pentru a fi relevant în raport cu necesitățile automobilelor electrice. Primele sisteme aveau capacitatea de încărcare de aproximativ 3 kW, dar japonezii explorează de ceva vreme o soluție care ar putea să încarce acumulatorii electrici cu 7 kW. Diferența dintre cele două valori poate fi cuantificată în timpul de încărcare, valoarea mai ridicată fiind suficientă pentru a putea susține încărcarea completă a acumulatorului pe care Nissan îl pregătește pentru următorul său model electric: 60 kWh capacitate și autonomie de peste 320 de kilometri.

Pe lângă creșterea puterii sistemului de încărcare fără fir, cei de la Nissan vor să mărească distanța la care poate funcționa acest sistem. Până acum, prototipul folosit de cei de la Nissan necesita parcarea deasupra unui dispozitiv care ajungea să fie la 10-15 centimetri de podeaua mașinii și care trebuia "centrat" astfel încât procesul de încărcare inductivă să aibă loc.

Din fericire, noul sistem nu va necesita la fel de multă atenție, nemaifiind necesară centrarea vehiculului deasupra elementului de încărcare pentru a-i asigura funcționarea.

Urmareste Automarket
Cea de-a treia problemă în dezvoltarea sistemelor de încărcare fără fir a mașinilor electrice este evitarea perturbării altor echipamente electronice. În cazul unei improvizații, un sistem de acest tip ar fi putut să afecteze sisteme precum pacemakere, smartphone-uri și chiar echipamentele mașinii.
Acest lucru nu va fi problemă pentru varianta de serie a sistemului și inginerii vor lucra la îmbunătățirea performanțelor acestuia până la lansarea pe piață. Până atunci, cei de la Nissan vor demara testele la nivel de flote cu sisteme de încărcare inductivă.

Via Cleantechnica | Sursă foto

Comentarii (2)

  • tesla...
    ...a descoperit sistemul wirless de unde si celebra poza cu becul aprins in mana
    9 0
  • Un lucru bun
    Nissan, spre deosebire de Tesla, nu scoate masini neterminate.
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru