Noile autobuze electrice din Brașov au fost echipate cu un sistem care evită accidentarea pietonilor și bicicliștilor

de Alexandru Monenciu
Duminica, 05.09.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noile autobuze electrice din Brașov au fost echipate cu un sistem avansat de asistență, care folosește inteligența artificială pentru a avertiza șoferul înaintea producerii unor coliziuni în trafic.

Autobuzele electrice care circulă pe străzile din Brașov sunt de acum mai sigure. La finalul lunii august, acestea au fost echipate cu Sistemul Avansat de Asistență a Șoferului produs de compania Mobileye (deținută de Intel).

Denumit Mobileye Shield+, sistemul poate avertiza șoferii autobuzelor înaintea producerii unor coliziuni în trafic. Totodată, sistemul monitorizează unghiurile moarte și face posibilă evitarea accidentării pietonilor sau bicicliștilor care ajung în această zonă.

Mai multe camere externe, controlate de inteligență artificială, scanează în timp real participanții la trafic. În cazul detectării unui pericol iminent de coliziune, sistemul emite alerte vizuale și sonore (afișate pe display-ul aparatului) pentru a ajuta șoferul să evite accidentul.

Printre alertele emise de sistemul Mobileye Shield+ se numără alerta de impact frontal cu un autovehicul, alerta de schimbare a benzii fără semnalizare, alerta de impact frontal cu un pieton sau un biciclist sau alerta privind nepăstrarea distanței optime față de un alt autovehicul.

Totodată, susține compania producătoare, aceste alerte conduc în timp la o schimbare în bine a comportamentului șoferilor la volan.

via Xsceza

Comentarii (5)

  • Edikkk
    Bravo Braşov ! Un pas spre normalitate, demnă de anii 202x
    1 14
  • Seriff
    Asta e autobuz pentru cei cu gleznutele goale. Nu m-as urca in autobuzul asta nici sa ma platesti. Mai bine merg cu Loganul meu Diesel si autonomie de 800km.
    6 1
  • Sper sa se ducă toate după autobuzul de la Dej
    6 0
  • Seriff
    Pentru frustratul de Edikk/ Fanel care se tot semneaza cu user-ul meu si comenteaza aiurea, pentru voi, am pornit diesel-ul, sper sa poluez cat mai mult, o sa dau si filtrul de particule jos, abia astept.
    6 0
  • Seriff
    Am dat filtrul de particule jos din pod ca masina luata la mana a treia nu avea. Dar sa va fac in ciuda ca eu am filtru de particule dat jos sa va fac in ciuda. Ne vedem la Mamaia intre noi baietii la o sticla de pet. Frustatilor care sinteti voi.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru