Noile BMW X5 M și X6 M au ajuns în România: SUV-urile de performanță au prețuri începând de la peste 125.000 de euro

de Cornel Șocariciu, Foto: BMW | Dragoș Savu
Joi, 18.06.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a început livrările SUV-urilor X5 M și X6 M pe piața din România. BMW X5 M poate fi comandat începând de la 125.070 de euro, în timp ce X6 M pornește de la 127.925 de euro. Ambele SUV-uri sunt echipate cu motorul V8 de 4.4 litri disponibil în versiuni de 600 CP și 625 CP.

La finalul anului trecut, BMW a prezentat noile X5 M și X6 M. Ambele SUV-uri de performanță sunt echipate cu motorul V8 de 4.4 litri care dezvoltă 600 de cai putere la 6.000 rpm și 750 Nm între 1.800 și 5.600 rpm. Resursele sunt gestionate de o cutie automată cu opt trepte Steptronic cu Drivelogic și de sistemul de tracțiune integrală M xDrive cu două moduri de funcționare: 4WD și 4WD Sport.

Totodată, X5 M și X6 M sunt disponibile și în versiunea Competition care plusează cu 25 de cai putere.

Acum, noile SUV-uri de performanță au ajuns și în România. BMW X5 M are un preț de pornire de 125.070 de euro, iar versiunea Competition este mai scumpă cu 13.632 de euro. SUV-ul coupe X6 M pornește de la 127.925 de euro, iar pentru varianta de top Competition, calculele încep de la 141.560 de euro.

Pentru a marca într-un mod special debutul livrărilor pe piața din România, divizia locală a producătorului german a pregătit un eveniment special. Horia Tecău și Marius Copil, doi dintre cei mai de succes jucători de tenins din România, au fost invitați să testeze noul X6 M Competition, cel mai rapid SUV de serie dezvoltat până acum de BMW.

Totodată, cei doi au avut ocazia să testeze și noul X3 M Competition, SUV-ul de clasă medie fiind echipat cu un motor de 3.0 litri cu șase cilindri care dezvoltă 510 CP.

"Performanţa defineşte marca BMW, iar M este cea mai bună expresie a performanţei noastre. Ne bucurăm şi apreciem colaborarea cu doi sportivi de înaltă performanţă oferindu-le una dintre cele mai intense şi spectaculoase experienţe M. În aceste momente dificile suntem alături de sportivii noştri. Au nevoie de sprijinul nostru mai mult ca niciodată", a declarat Josef Reiter, noul director general BMW Group România.

BMW X5 M COMPETITON VERSUS PRINCIPALII CONCURENȚI*
PUTERE
(CP)
CONSUM MIXT
(litri/100 km)
ACCELERAȚIE 0-100
(secunde)
PREȚ DE LISTĂ
(cu TVA)
BMW X5 M
4.4 litri, Aut, Competition
625 13 3.8 138.701
Mercedes-AMG GLE 63
4.0 litri, Aut, S
612 12.6 3.8 143.690
Range Rover Sport
5.0 litri, Aut, SVR
575 12.8 4.7 138.040
*modele cu motorizări echivalente sau apropiate

Comentarii (18)

  • Vin in Romania si pleaca de la 125.000Eu. Pentru romanul de rand... ala de sta in chirie cu nevasta, 2 copii si rata la masina de spalat.

    Abia astept un test prezentat pe AM. Ca nici nu stii cand trec 10 ani si ma pot lauda si eu ca masina de spalat e chiar a mea si ma pot gandi si la o masina d'adevaratelea.
    23 0
  • mda ... la banii astia prefer orice masina electrica cu autonomie cat vrea ea... desi nu sunt mare fan electrice
    16 2
  • 'Eftin ca braga. Si la Mercedes la fel. Tot mai "accesibile" masinile astea. De fapt e doar o reflexie a discrepantei tot mai mari dintre clasele sociale, si mai ales subtierea middle class-ului traditional.
    24 0
  • @ fanel
    Masinile astea nu ti se adreseaza tie si clasei sociale mentiinate de tine.
    Astea sunt masini in general pentru cei ce fac bani ilegal, pentru copchii de bani gata care o vor primi cadou la majorat si pentru inchiati la minte care vor sa imputa aerul.
    La banii astia iei Tesla model S P100D care face ca acceleratie cea mai performanta strutocamila din asta si la fel AMG 63S sau Audi.
    Si avand in vedere ca Romania este tara din UE cu cei mai multi morti din accidente rutiere, exact de asta avem si nevoie.
    Cacaturi super performante pe niste strazi praf pe mana unor idioti.
    Rezultatele se vad anual!
    16 6
  • Fara alehas
    Pretul include piesele ,,nemtesti,, made in Oriunde si gazul rusesc ;)
    Intrebarea e: cat alergi cu ea daca ti-o permiti si unde ?
    11 1
  • @@fanel

    ai perfecta 'direptate'...lasand la o parte faptul - dar ramane intre noi ;) - ca si eu cam strang niste marafeti la ciorap pentru una bucata MASINA (nu spui de care ca imi fac prietenii dujmani si invers) observatia mea era in aceesi nota cu a mai vechiului "inamic" de pe AM care observa foarte bine ca niste bogati devin EXTREM de bogati si niste normali cam isi subtiaza randurile.

    si da, la pretul asta un Model S ar fi mult mai ok. Din toate punctele de vedere.
    15 2
  • Alou, BMW Romania, faceti si una bucata Autobahn baieti, ca sa fie justificate panaramele astea pe care le vindeti :))
    Ca sa-si ia manelistii ca sa "bage" cate 250 km/h prin Bucuresti sau sate, parca nu e chiar ok :)
    Si avand in vedere ca BMW vine cu ARME de distrugere in masa, sfatuim poporul de rand sa caute alternative safe contra magaoilor astora inutile total in Romania, dar care cresc mult riscul de accidente.
    Viteza mare pe drumuri proaste = ACCIDENT garantat. Si daca Doamne fereste intra una bucata tigaie de 2 tone angajata intr-o depasire ilegala pe linie dubla continua intr-o curba, intr-un amarat de Logan al omului de rand care circula regulamentar, va dati seama rezultate anul viitor la numarat morti.
    Dar sa nu uitam: BMW se adreseaza unei anumite clase (fara prea multe clase) in Romania...
    20 1
  • Valius
    Masini pentru cocalari tatuati, cu nas turtit, barbi intoarse si rasi in cap lateral.
    19 3
  • @inexo....
    Poate ca zecile alea de km le-ai fi facut pe calculator dom'le daca nu ai vazut cretinii.
    Hai ca in curand o sa ne zici si ca ala de a fost pe linia de tramvai e dintr-un film procesat, aia de parcheaza pe locurile de handicapati de fapt li s-au mutat masinile acolo, aia de au ajuns in mare de fapt nu au tras frana de mana si a alunecat masina din parcare si la fel cu cei de pe pistele de ski.
    https://youtu.be/-tbEAV3_nwM
    https://youtu.be/m0f527JDO5s
    https://ziarulunirea.ro/video-atunci-cand-crezi-ca-daca-ai-bmw-si-depasesti-pe-linie-continua-nimic-nu-te-mai-poate-opri-607377/
    https://www.tion.ro/stirile-judetului-timis/sofer-de-bmw-filmat-in-timp-ce-depaseste-la-mustata-in-pasajul-michelangelo-din-timisoara-29510/

    Exemplele pot continua, dar sa lasam....

    Deci domnule draga, banuiesc ca si ala de a facut 5 crime si a fost eliberat conditionat ti se pare caz ok, ca sunt deja multe asemanatoare si nu trebuie sa dam exemple...
    Totul e ok si poti nega pana ti se intampla si tie si iti intra vreun dobitoc din asta in fata sau te baga in sant, dupa care mai discutam :)

    Succes la luat apararea. Anul viitor vom fi tot pe acelasi loc la morti, dar nu e de mirare, sunteti multi inteligenti si meritati.
    14 1
  • Asteptati bre sa se coaca strugurii, nu sariti asa pe ei cat sunt verzi!
    Acum serios, masinile astea chiar sunt bijuterii tehnologice, si in acelasi timp niste inutilitati complete. Cu toate astea BMW le produce an de an, dar le si vinde pe bani foarte multi.
    Cui le vinde? Aici mi se pare ca se greseste mult si intentionat: Da, in romania multi conationali de-ai nostri cu greutate (in viu si in haur) conduc asa ceva, dar nu cred ca e corect sa generalizam, mai exista si alte tari in afara de romania si poate acolo cei care cumpara masinile astea au alt profil.
    Cum ziceam si in cazul Lexus, e urat sa arunci cu noroi intr-o marca doar pentru ca ai alte preferinte.
    Si mie mi se pare ca un Tesla Model X e mult peste dar asta este decizia celui care sta cu banii in mana (portofel/cont) si nu a celor care ne uitam pe net la ele.
    13 3
  • Urîtă creatură x6-le! Pe bune! Concurează cu succes la titlul de cea mai hidoasă mașină. Spatele ăla e de toată jena.
    16 4
  • adevarul ca nu era de ajuns motorul de 3L si 265 de cai. tragea greu cred, nu stiu daca urcai Posada cu ea :). ce e aia sa prinda suta in 7 secunde, te faci de ras. acum cu varianta asta de 600 de cai e altceva, poti sa iesi ca omul in oras. #FIMIARSCARBA
    14 0
  • @ Fanel
    Pai daca pui bani deoparte si nu te incadrezi in categoria cefe late cu minte putina, exista ceva interesant pe piata: se numeste XC90, motorizare T8 (adica varianta plugin hibrid).
    Acum ce zic unele publicatii e asa:
    1. Cel mai stilat SUV pe care il poti alege (stilat adica nu sportiv, nu luxos, ceva mai deosebit de restul ...)
    https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-05-29/volvo-xc90-review-the-most-stylish-suv-you-can-buy-today
    2. Se pare ca ar fi cea mai sigura masina de serie (asta ca sa te fereasca de cocalarii de oriunde si poate scapi cu viata daca intra retardu' in tine, ca pe la BMW se practica expresia "a pierdut controlul volanului" si a intrat in alta masina, sant, stalp ... ca de asta e masina super sport, sa intre in cate ceva ... vezi rubrica accidente exotice unde cate un mucea de 20 de ani face praf cate un M4, M5 si ce o mai fi din seria M ...... :)) )
    https://www.cbsnews.com/pictures/deadliest-cars-on-the-road/20/
    3. Cel mai premiat SUV al secolului ... Pentru ce iau dat astia premii nu stiu exact ca nu pare asa sport ca rahaturile astea prezentate de BMW :))
    https://keepasking.com/2018-volvo-xc90-inside-the-most-awarded-suv-of-the-century/

    Deci alternative ar exista, dar nu pentru Romania unde bani au nu cei cu cap, ci cei mai putin luminati care stiu ca "se epsista" masini germane si nik altceva.

    By the way, Mercedes e si el fortat sa resofteze niste masinute, deci mafia germana VAG, BMW si Daimler au mers mana in mana ca sa prosteasca poporul cu softul mincinos, cele 3 grupuri fiind amendate :)

    Bine, faptul ca au fost amendate nu inseamna ca prostimea nu ii sustine in continuare ca sa le acopere pierderile, ei baga bani in continuare in marcile germane, ca e bune dom'le altceva nu e mai tare decat masina germana :))

    https://www.youtube.com/watch?v=fW0rj8lGXRQ&feature=emb_logo

    P.S. nu ma astept sa vad prea multe XC90 T8 prin Romania, ca nu accelereaza decat in vreo 6 secunde pana la suta, deci mult prea lent comparativ cu X5M la 3,8 secunde :)) Grabiti mai sunt unii, da e normal, la ce autostrazi bune fara limita de viteza avem, se merita masini asa performante :)) Si adevarul e ca toti in ROmania se nasc soferi si stiu sa conduca de la 5 ani, deci pe la majorat merita un bolid din asta, ca deja are omul experienta :)
    6 4
  • Lupta de clasa
    @adi_10
    vad ca visezi la touareg proletare, deci nu esti diferit. De unde ura asta?
    #FI-MI-AR-SCARBA

    @@ Fanel
    e drept ca bmw e nefrecventabil acum, dar sa ne prezinti ca alternativa chinezaria patetica de vulvo asta frizeaza ridicolul. Chiar exista alternative mai bune.
    6 4
  • @Lupta de clasa
    Vezi ca alternativa propusa e cea mai apreciata marca premium in ... Germania ( si intre noi fie vorba germanii sunt super nationalisti).
    Dar nu ma astept sa inteleaga romanul...ca articolele sunt in engleza :))
    Si astia ca tine de zic chinezarie nu stiu ca si BMW, VAG, Mercedes isi produc masinile prin China. Ba mai mult, noul IX3 va fi produs DOAR in China. Se scrisese un articol odata ca unele parti din Maybach ar fi Made in China, dar nu se vedeau de cei ce cumparau:)
    Dar cum zicea intr-un articol: XC90 e pentru oameni cu STIL. Cu siguranta tu nu stii ce e ala. Pentru cei ca tine (limitati) acceleratia de 3,8 secunde face toti banii :)) deci esti doar in limitat, nu stilat.
    5 6
  • "VOLVO, is a Swedish luxury automobile marque" de cand s-a scris propozitia asta au trecut multe zeci de ani si adevarat este o masina pentru oamenii cu stil. Pentru cei cu lanturi groase la gat si cd-ul cu manele in torpedou exista alte variante. Marci veritabile, nu chinezarii...
    5 3
  • da ba raha si celalalt, vulvo e unica masina stilata din univers si proprietarii lor singurii oameni cu stil de la neanderthalieni incoace. Restul sunt cocalari cu manele si lant in torpedo.
    Mai ales de cand vulvo a daramat triada chiar la ea acasa.
    Am mari dubii ca ati mers in umila voastra viata cu alta masina in afara de logan?
    Noapte buna.
    5 10
  • @Lupta de clasa
    O alternativa mai buna e propusa tot de germani.
    Banuiesc ca faci referire la Porche ?
    https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/evenimente/video-accident-grav-pe-a2-un-mort-si-2-raniti-dupa-ce-masina-s-a-izbit-violent-de-separatoarele-de-sens-traficul-este-restrictionat-1326639
    https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/video-un-milionar-din-cluj-a-ucis-un-tanar-pe-trecerea-de-pietoni-momentul-impactului-1151737
    https://www.digi24.ro/video/accident-grav-doi-tineri-au-murit-pe-loc-dupa-ce-s-au-izbit-cu-bmw-ul-de-gardul-unei-unitati-militare-1265206
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru