Noile Porsche Panamera 4 E-Hybrid și 4S E-Hybrid: start de la 128.400 de euro în România

de Tiberiu Safta
Marti, 20.02.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche a lansat oficial două versiuni noi pentru cea de-a treia generație Panamera. Noile versiuni se numesc 4 E-Hybrid și 4S E-Hybrid, iar ambele sunt disponibile în România de la 128.400 de euro.

Constructorul german a prezentat două versiuni noi pentru noua generație Panamera: 4 E-Hybrid și 4S E-Hybrid. Așa cum sugerează numele, ambele versiuni primesc motoare hibride cu încărcare la priză și tracțiune integrală.

Versiunea Panamera 4 E-Hybrid primește un motor V6 de 2.9 litri, bi-turbo, cuplat la un motor electric pe puntea din față. În total, propulsorul acestei versiuni livrează 470 de cai putere și un cuplu de 650 Nm. Asta înseamnă un timp de accelerație de la 0 la 100 de km/h în 4.1 secunde și o viteză maximă de 280 de km/h. În cazul acestei versiuni, autonomia este de maxim 96 de kilometri în regim WLTP.

De cealaltă parte, versiunea 4S E-Hybrid primește un propulsor mai puternic, de 544 de cai putere și 750 Nm și care păstrează aceeași configurație cu motorul V6 de 2.9 litri bi-turbo. Această versiune are nevoie de 3.7 secunde pentru a atinge 100 de km/h, iar viteza maximă este de 290 de km/h. Autonomia este puțin mai mică, de maxim 92 de kilometri în regim WLTP.

Ambele versiuni primesc o baterie cu o capacitate de 25.9 kWh, iar aceasta poate fi încărcată în 2 ore și 39 de minute cu încărcătorul onboard de 11 kW. Noile versiuni primesc și moduri de rulare specifice, precum: Hybrid Auto, E-Hold și E-Charge, precum și Sport și Sport Plus.

În standard, versiunea Panamera 4 E-Hybrid primește faruri LED Matrix, jante de 19 inch, etriere vopsite în negru și suspensie pneumatică, inclusiv sistemul Porsche Active Suspension Management. Opțional, sunt disponibile faruri LED HD și suspensia activă Porsche Active Ride.

Versiunea 4S E-Hybrid aduce în pachetul standard jante de 20 de inch, terminații Sport pentru evacuare și etriere vopsite în roșu. Opțional, etrierele pot fi vopsite în verde sau negru, iar aici mai includem și discuri din carbon-ceramică și jante de 21 de inch.

Noile versiuni hibride ale lui Porsche Panamera sunt deja disponibile în România. Versiunea 4 E-Hybrid pleacă de la 128.459 de euro, în timp ce versiunea 4S E-Hybrid pornește de la 143.480 de euro în țara noastră.

via Porsche

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru