Noile teste de emisii au efecte negative: "În unele cazuri, prețurile mașinilor și taxele auto vor crește"

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Joi, 12.04.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un studiu realizat de compania de analiză Jato Dynamics arată că prețurile unor modele vor crește după introducerea noilor teste de emisii WLTP.

Industria auto europeană traversează o perioadă de tranziție de la sistemul de emisii NEDC la noile teste WLTP, care au devenit obligatorii de la 1 septembrie pentru modelele complet noi lansate  pe piață.

Pe parcursul acestei tranziții, constructorii continuă să prezinte și valorile de emisii specifice testelor NEDC, însă pe baza unei conversii de la testele WLTP. Compania de analiză Jato Dynamics a realizat un studiu care a evidențiat că valorile corelate pentru NEDC sunt în general mai mari decât cele ale standardului clasic.

"Am observat că datele NEDC corelate pentru emisiile de dioxid de carbon sunt mai mari decât valorile anterioare NEDC, iar diferențele ar putea fi mai mari decât cele estimate de industrie", spune un purtător de cuvânt al Jato.

În plus, Jato menționează că, în unele cazuri, prețurile mașinilor vor crește după trecerea la noile valori corelate pentru emisiile NEDC, lucru semnalat și în cazul impozitelor auto.

"În plus, rezultatele noastre inițiale sugerează că datele NEDC corelate au ca efect, în unele cazuri, costuri mai mari de achiziție și de taxe de proprietate pentru utilizatorii finali", a mai precizat purtătorul de cuvânt.

Via Jato

Comentarii (2)

  • foarte bine. noi sa fim mai sanatosi. si asa se dau o gramada de bani pe optionale de fite.
    1 2
  • Si au avut nevoie sa faca un studiu sa isi dea seama.Era logic ca din moment ce tu ca producator trebuie sa adaugi o piesa in plus,automat creste si pretul.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru