Noua generație Dacia Duster: apar noi ipoteze de design

de Alexandru Monenciu
Vineri, 12.05.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Apai noi informații, neoficiale, despre noua generație Dacia Duster, dar și câteva ipoteze de design. Noul Duster ar urma să debuteze la finalul anului 2023 sau la început de 2024.

Noua generație Dacia Duster este una dintre cele mai așteptate mașini. Prototipurile au fost surprinse deja în teste, acoperite de camuflaj pentru a le ascunde principalele noutăți de design.

Potrivit informațiilor disponibile până în acest moment, Duster 3 ar urma să debuteze fie la finalul anului, fie la început de 2024. SUV-ul producătorului de la Mioveni va fi asamblat pe arhitectura CMF-B, la fel ca Sandero și Jogger.

Publicația franceză L'Argus vine acum cu o serie de speculații, care nu fac altceva decât să testeze și mai mult răbdarea fanilor acestui model. Spre exemplu, jurnaliștii francezi susțin că noul Duster va avea o lungime de 4.44 metri.

Totodată, mai aflăm că interiorul va miza pe un design modern și multă tehnologie. Pe listă s-ar afla un instrumentar digital de bord și un display central, cu funcție tactilă, în standard. Ambele ar urma să fie împrumutate de la Renault Captur.

În ceea ce privește designul exterior, deja știm că noua generație Dacia Duster va prelua mai multe elemente de la conceptul Bigster.

De asemenea, va avea o prezență mai impunătoare și linii ceva mai geometrice.

Tot speculații sunt, deocamdată, și informațiile cu privire la gama de motorizări. Clienții ar urma să aleagă dintre motorizarea hibrid, cu 140 CP, de pe Jogger, unitatea 1.0 TCe LPG, cu 110 CP, sau un agregat de 1.2 litri mild-hybrid, la 48V, cu 130 CP și transmisie manuală.

La final, publicația franceză face încă un exercițiu de imaginație și susține că, în Franța, noul Duster 3 ar putea porni de la aproximativ 19.000 de euro.

via Autoblog.it

Comentarii (4)

  • Tarzan
    Eu am văzut un prototip în Argeș
    . Și ma mira ca avea discuri pe spate
    4 6
  • Cel mai probabil 19.000 va fi cel cu motorul de 1.0 gpl. Acceptabil, pentru un model nou, tinand cont ca acum, modelul actual, este acum 17.900 euro in Romania.
    4 5
  • Al Bundy
    Prețul de plecare de 19.000 euro (speculație) se refera la prima varianta de echipare, cu cel mai slab motor. Mie unul mi se pare un preț foarte mare. Ultima varianta de echipare va trece de 36.000 de euro - nu pot divulga sursa.
    4 3
  • ”Pe listă s-ar afla un instrumentar digital de bord și un display central, cu funcție tactilă, în standard. Ambele ar urma să fie împrumutate de la Renault Captur.” Off, licențele astea de limbaj, nu era mai simplu de scris că vor fi identice? A împrumuta înseamnă a da cu împrumut, deci, te aștepți că ar trebui returnate.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru