Noua generație Skoda Fabia va apărea la începutul anului 2021: "Încercăm să grăbim lansarea"

de Daniel Popescu, Foto: Skoda
Joi, 05.12.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda a dezvăluit că încearcă să grăbească lansarea noii generații a hatchback-ului subcompact Fabia pentru prima parte a anului 2021, chiar dacă facelift-ul actualei generații a apărut anul trecut.

Actuala generație Skoda Fabia a primit un facelift la începutul anului trecut care este disponibil pe piața locală din august 2018, astfel că viitoarea generație ar fi trebuit să apară abia la finalul anului 2021.

Cu toate acestea, constructorul de la Mlada Boleslav intenționează să grăbească dezvoltarea pentru că noua generație Skoda Fabia să fie disponibilă în showroom-uri până la jumătatea anului 2021. De altfel, o serie de surse afirmă că prezentarea oficială ar urma să aibă loc în martie 2021 la Salonul Auto de la Geneva.

Una dintre explicații este că Skoda vrea să treacă cât mai rapid la noua platformă MQB A0, în condițiile incare actuala generație este dezvoltată pe platforma MQB cu o serie de componente ale vechii arhitecturi PQ26.

"Sigur că încercam să lansăm un pic mai repede. Chiar săptămâna trecută am testat primul prototip, dezvoltat pe MQB A0. Vă pot spune că abia aștept să aduc mașina pe piață", a declarat Bernhard Maier, CEO-ul Skoda, pentru publicația Auto Express.

Actuala generație Fabia este unul dintre ultimele modele Skoda care utilizează platforma MQB, astfel că lansarea unei noi generații va permite constructorului să-și eficientizeze programul de dezvoltare prin utilizarea platformei MQB A0.

Via Auto Express

Comentarii (2)

  • N-or fi vrand sa ofere standard franarea automata de urgenta si mentinerea benzii de circulatie, de-aia se grabesc sa scoata modelul nou de Fabia in 2021.
    9 2
  • rumburak
    nu inteleg pe cine intereseaza hieroglife cifrate ca mqb a0 sau q26 ca doar cumpara segment b modest onest nu rachete cu pedigri
    poate ma insel insa si dna sirca_maria #fabia_remat urmareste o investitie profitabila in platforme fitzoase
    13 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru