Noua generație Toyota Yaris va primi mai multe versiuni de performanță: GR Sport și GRMN rămân pe lista japonezilor

de Daniel Popescu
Joi, 17.10.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota va lansa mai multe versiuni de performanță pentru noua generație Yaris, iar printre acestea se vor afla, cel mai probabil, GR Sport și GRMN, pe lângă o versiune mai puternică apropiată de cea dedicată Campionatului Mondial de Raliuri.

Toyota a prezentat miercuri primele imagini și informații oficiale despre noua generație Yaris, care a primit numeroase noutăți de design. În plus, noul Yaris este primul model Toyota dezvoltat pe noua platforma GA-B, iar oficialii mărcii japoneze au oferit acum o serie de detalii despre viitorul gamei.

Astfel, Yaris va primi mai multe versiuni de performanță și, cel mai probabil, pe listă se vor afla inclusiv versiunile GR Sport și GRMN.

"Cu GRMN am încercat să facem o legătură cu raliurile și a generat o cerere din partea unui grup de clienți care nu erau clienți tradiționali de Yaris. Vor exista modele GR diferite din punct de vedere dinamic, cu mai multă putere, dar și versiuni GR Sport mai accesibile", a declarat Matt Harrison, vice-președintele Toyota Europa pentru publicația britanică Auto Express.

În plus, Toyota ar putea lansa inclusiv o versiune de performanță apropiată de cea cu care concurează în prezent și în Campionatul Mondial de Raliuri, informație anunțată de oficialii Toyota încă din 2017.

Interesant este însă că Toyota nu a anunțat încă detaliile tehnice ale noului Yaris.

Astfel, știm doar că Yaris va avea un sistem hibrid cu motor cu 3 cilindri de 1.5 litri care este mai puternic cu 15% și emite cu 20% mai puțin dioxid de carbon.

Via Motor1, Auto Express

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru