Noua generaţie Volkswagen Tiguan este aşteptată în toamnă, la Salonul de la Frankfurt

de Bogdan Mirică
Miercuri, 28.01.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Salonul Auto de la Frankfurt, programat în toamna acestui an, va fi martorul debutului mondial al noului Volkswagen Tiguan. Modelul german se află deja de 8 ani pe piaţă şi aşteaptă de mult un înlocuitor.

Unul dintre modelele cu cea mai lungă carieră din gama actuală Volkswagen se pregăteşte să spună adio publicului. Este vorba despre actuala generaţie Tiguan, introdusă în 2007 şi menţinută pe piaţă până în prezent.

Potrivit unor surse din interiorul companiei, noua generaţie se află deja în faza finală de dezvoltare şi ar putea fi dezvăluită cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt, programat să îşi deschidă porţile în toamna acestui an.

Noua generaţie Tiguan va avea la bază platforma MQB, folosită deja de o mulţime de modele compacte din interiorul Grupului Volkswagen, ceea ce înseamnă că va beneficia de o masă totală redusă în comparaţie cu produsul actual.

Urmareste Automarket
Spre deosebire de Tiguan-ul pe care îl cunoaştem, viitorul model va avea mai multe variante de caroserie, printre care un derivat coupe şi unul cu ampatament mărit, destinat în special pieţelor din Asia.
Pentru propulsie, Volkswagen va folosi o serie de motoare de la actualul Golf, inclusiv o versiune nouă a unităţii de 1.2 litri TSI.

Deşi ne-am obişnuit cu un stil conservator în ceea ce priveşte designul, mai multe voci din conducerea companiei germane au declarat deja că, din punct de vedere estetic, noul Tiguan este „fenomenal”.

Comentarii (12)

  • Suleyman Cunoscatoru
    Tiguan s-ar putea sa semene putin cu noul X4 si Q3... daca vor sa aibe si varianta coupe. Ceea ce mi se pare ciudat.
    4 2
  • "Fenomenal" asa cum ne-a obisnuit VW pana acum, cu deaign sters fara personalitate, aceleasi motorizari demodata care nu te dau pe spate, cu materiale slabe la interior..... Mazda la ora actuala este aingurul producator de volum care ofera un design sofisticat si cu materiale demne de premium......in primavara va aparea CX-3 asa ca.......ciocu mic !
    17 15
  • "Fenomenal"... inseamna ca au mai schimbat ceva in afara de faruri si stopuri...
    25 6
  • hazard
    O fi urat dar e in top pe segmentul lui. Vreau doua Tiguan, bitte schon! Pentru vara si pentru iarna.
    8 19
  • Daca o sa arate asa ''trist'' ca pana acum , atunci nu multumesc.

    Avis amatorilor de Moskwicz !
    9 11
  • CX-3 si HR-V vor reprezenta adevaratele lansari in 2015 in clasa respectiva. VW e sters rau.
    11 3
  • @Andy,

    CX-3 si HR-V sunt din clasa cu Juke, Mokka-Trax, S-Cross, Fiat 500X, ASX, etc. Concurent cu Tiguan este CX-5 care arata mult mai bine de 15 mii de ori, iar de la Honda CR-V este. VW nu are inca competitor la clasa ''crossover urban'' , si chiar si asa , CX-3 este mult superior Tiguan-ului chiar daca Tiguan se afla la un segment mai mare mai superior ( in teorie ). Mazda si-a invatat lectia, masinile lor tind spre zona premium, iar tehnologia dezvoltata in materie de motoare care mizeaza pe cel mai ridicat raport de compresie este jos palaria. Sper sa nu renunte la ideea unui viitor CX-7 , cu siguranta ar fi de ultra-lux , asta in cazul in care Mazda 2 este lider la calitatea materialelor si inovatiile tehnologice in clasa subcompacta .
    9 3
  • hazard
    @Marian.Nedelcu Mazda inca mai are probleme cu vopseaua. Ce lider zici tu acolo?
    2 9
  • Are, are , daca o vopsesti cu pensula in garaj, cum procedezi tu acum la Moskwicz.
    5 1
  • Adrian Floraru
    am mers cu un Volkswagen Tiguan nou nout si nu ma fost incantat nu mi-a placut deloc nota mea pt W T....6
    1 1
  • Adrian Floraru
    NOTA MEA PT MAZDA 10 CU FELICITARI....
    1 1
  • hazard
    MAZDA are muuuuulte de invatat. E pe la coada clasamentului. Degeaba ii dai 10, e inca corijenta :)
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru