Noua generație Volvo V60 vine în martie: break-ul ar putea prelua motorizările și sistemele de siguranță ale lui XC60

de Daniel Popescu
Vineri, 26.01.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noua generație Volvo V60 va fi dezvăluită la Geneva în luna martie și ar putea prelua gama de motorizări disponibilă pe SUV-ul XC60, inclusiv versiunea plug-in hybrid.

Volvo va continua în prima parte a acestui an procesul de împrospătare a gamei de modele, iar următorul pe listă este V60. Break-ul va primi o nouă generație în luna martie, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, iar publicația britanică Autocar a intrat în posesia unor informații despre aceasta.

Noul V60 este dezvoltat pe platforma SPA (Scalable Product Architecture), iar sursa citată afirmă că va prelua gama de motorizări de la SUV-ul Volvo XC60. În cazul în care aceste informații se vor confirma, noul V60 va fi disponibil cu motoare diesel și pe benzină de 2.0 litri, dar și într-o versiune plug-in hybrid.

De asemenea, nivelurile de echipare vor fi aceleași, iar V60 va prelua inclusiv sistemele de siguranță care au determinat Euro NCAP să afirme că XC60 este cea mai sigură mașină testată pe parcursul anului trecut. La scurt timp după V60, Volvo va lansa și sedanul S60, iar ambele vor fi disponibile pe piață din prima parte a anului 2019.

Informațiile despre V60 vin la circa o lună după apariția unor detalii despre noua generație V40, care va folosi platforma CMA (Compact Modular Architecture), aceeași arhitectură întâlnită și pe SUV-ul XC40.

De asemenea, V40 va prelua motorizările lui XC40 și vor pregăti atât o variantă plug-in hybrid, cât și o versiune electrică.

Via Autocar

Comentarii (4)

  • Arogantul
    greieri
    2 2
  • V50-ul pe cand ????????
    0 2
  • Arogantul
    V50 nu mai exista demult, plus ca V50 era versiunea break a lui S40, deci clasa mai mica, nimic dea face cu S si V60
    V50 a fost inlocuit cu V40
    1 1
  • Eu astept usor nerabdator V60 CrossCountry :)
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru