Noul Audi Q7 va avea un sistem de sunet capabil să recreeze locul în care a fost cântată melodia

de Bogdan Mirică
Vineri, 19.12.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi a detaliat sistemul de sunet revoluţionar pe care îl va introduce cu ocazia noului Q7. El a fost dezvoltat împreună cu Bang&Olufsen şi poate recrea experienţa locului în care a fost cântată melodia.

Noua generaţie Audi Q7 promite să fie o revoluţie în segment. Iar modificările promit să fie substanţiale, dacă stăm să ne gândim că doar la nivelul platformei s-a renunţat la 325 de kilograme, obţinându-se cel mai uşor model din segment.

Sunt însă şi alte capitole la care SUV-ul din Ingolstadt promite să exceleze. Iar unul dintre ele este sistemul de sunet 3D, pe care Audi l-a detaliat cu atenţie. Este vorba despre o experienţă complet nouă, capabilă să folosească un algoritm complex pentru a recrea ambientul în care melodia a fost cântată: sală de concerte, studio de înregistrări sau aer liber.

Urmareste Automarket
Într-un comunicat oficial, Audi susţine că „atunci când un artist cântă de pe o scenă, podeaua, tavanul şi pereţii sălii de concerte reflectă sunetul cu o intensitate diferită.
El ricoşează din podea în câteva milisecunde, în vreme ce din pereţi are nevoie de 200 de milisecunde. Folosind aceste reflecţii sonore, un anumit algoritm este capabil să calculeze un model matematic al oricărei camere.”

Sistemul audio foloseşte aceste calcule pentru a reda sunetul diferit, în funcţie de fiecare difuzor. Sistemul semnat de Bang&Olufsen are patru difuzoare generale, care au fost montate ceva mai sus, pentru a putea recrea spaţiul interior al unei săli de concerte.

Comentarii (5)

  • S-a auzit pana la GM, mai exact la Cadillac? Asta inovatie care sa atraga publicul, nu un rahat de display in locul oglinzii retrovizoare.Pt melomani, sistemul audio conteaza enorm si Audi a inteles asta.Sunt curios daca in toamna lui 2015 sistemul audio Revel de pe Lincoln va fi mai bun
    11 3
  • arogantul
    sistemul asta ar face bine sa il reproduca perfect si pe Guta cantand intr-un cort la nunta, ca daca nu, Audi sa isi ia adio de la vanzarile din romanica.
    23 6
  • Sunt curios ce ar reproduce daca as baga pe guta live la nunti cand face dedicatii ? Mi-ar imprima si mie atmosfera aia de om de MARE VALOARE ?
    12 1
  • Hopa Mitica
    daca ar stii cei de la Audi, ca intr-o buna parte dintre masinile lor se asculta manele la maxim, ar scoate in viitor masini fara boxe pt Rmania :)
    15 0
  • Ar fi mai util daca ar reproduce sunetul torentilor de pe care au fost furate piesele.

    In alta ordine de idei: bani aruncanti pe o dotare inutila. Eu ascult muzica cateva ore pe zi, in fiecare zi, dar in masina e suficient sa ai 12 difuzoare bune.
    Cand vreau sa vad un film bun, ma duc la cinema... nu ma uit pe display-ul din masina.
    1 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru