Noul Kia EV6, primele imagini ale crossover-ului electric, frate cu Hyundai Ioniq 5

de Paul Cosma
Luni, 15.03.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kia a publicat primele imagini cu EV6, noul său crossover electric care va avea o prezentare completă până la sfârșitul lunii martie.

După o serie de teasere în urmă cu o săptămână, Kia a oferit și primele imagini oficiale cu noul său crossover electric. 

Kia EV6 va fi produs pe arhitectura dedicată Electric-Global Modular Platform, aceeași platformă folosită de Hyundai Ioniq 5. Noul model adoptă o nouă filozofie de design, acesta fiind versiunea de serie a conceptului Imagine by Kia ce a fost dezvăluit în 2019. 

EV6 este rezultatul colaborării dintre toate cele trei studiouri de design din rețeaua globală Kia din Namyang (Coreea de Sud), Frankfurt (Germania) și Irvine (California, SUA).

La interior, producătorul oferă un panou digital curbat, care integrează atât instrumentarul de bord, cât și ecranul sistemului de infotainment. Nu există momentan detalii tehnice, însă EV6 ar putea să preia “trăsăturile” lui Ioniq 5. 

“EV6, ca prim model EV Kia dedicat, este o prezentare a designului progresist, concentrat în jurul omului, și a puterii electrificate. Credem cu tărie că EV6 este un model convingător și relevant pentru noua piață EV”, a declarat Karim Habib, Senior Vice President and Head of Global Design Center.

“Cu EV6 ne-am propus să creăm un design distinct, de impact, utilizând o combinație de caracteristici sofisticate și de înaltă tehnologie cu volume pure și ample, oferind în același timp un spațiu unic ca model EV futurist.” 

Filosofia de design “Opposites United” debutează odată cu modelul EV6 și va caracteriza designul tuturor modelelor Kia viitoare.

Filosofia se bazează pe cinci piloni de design importanți: Bold for Nature (Îndrăzneala de a fi naturali), Joy for Reason (Bucurie în lucrurile simple), Power to Progress (Puterea de a progresa), Technology for Life (Tehnologie pentru viață) și Tension for Serenity (Serenitate în tensiune). 

Noua strategie Kia, prezentată la începutul anului, prevede 7 modele electrice noi până în 2027. Primul dintre ele va fi un SUV cu autonomie de peste 500 de kilometri și încărcare rapidă în 20 de minute. Constructorul spune că lansarea lui EV6 va avea loc cel târziu în martie 2021.  

Via Kia

Comentarii (7)

  • Oricum ai privi-o tot frumoasă este! Cred că va fi unul dintre cele mai frumoase crossover-uri de pe piață. Cand spuneam că producătorii vor avea toate motivele să se teamă de Kia/Hyundai nu credeam că asta se va întampla așa de curand. Iar autonomia & încărcarea rapidă le va înfige morcovul și mai adînc.
    26 4
  • Daca faceau farurile mai ”artistic” mai ”ochi de chinez”,,era si mai ”wwoow”!
    5 2
  • parca e mai misto Ionica ala nou... acolo ai unde sa iti pui papucii intre scaunele fata. Asta parca nu mai seamana a Kia... i-a disparut nasul de tigru.
    7 2
  • Mie nu prea îmi place. În spate zici că e Aston Martin DBX. Nu neapărat că e copiat, că au fost dezvoltate cam în același timp, dar asemănarea rămâne. Per total, Ionică e mai frumos.
    7 2
  • Ionica are influente (semi)retro (anii 70-80). Asta e ca orice alt model de la orice alt producator. Nu inseamna ca arata rau.
    4 4
  • Edikkk
    Bravo Kia Hyundai.... să fie concurenţă !!

    Astfel să ai de unde alege
    6 10
  • Seriff
    Ai de unde alege din parti, cine le cumpara, la banii aia iti iei masina cu autonomie 1000 km si pe care o alimentezi in 3 minute fara sa stai cu grija statiilor de incarcare si pe care o poti folosi si dupa ce iese din garantie, astea sunt jucarii pentru bogati care nu au ce face cu banii si au prea mult timp liber.
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru