Noul Mercedes-AMG CLE 53 4Matic+ Coupe: motor mild-hybrid de 449 CP

de Tiberiu Safta
Miercuri, 06.12.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz a prezentat oficial noul AMG CLE 53 4Matic+ Coupe. Noul model de performanță primește un motor mild-hybrid bi-turbo cu 6 cilindri care dezvoltă 449 de cai putere, alături de alte noutăți specifice.

Constructorul german tocmai a dezvăluit noul Mercedes-AMG CLE 53 4Matic Coupe. Aceasta este noua versiune de performanță a coupe-ului, iar mașina primește un motor mai puternic, precum și alte modificări tehnice și vizuale față de versiunile obișnuite ale lui CLE.

DESIGN MAI AGRESIV

Noul model de performanță va putea fi recunoscut după un design mai agresiv al caroseriei. Concret, vorbim aici de o capotă cu o suprafață care conține mai multe nervuri, precum și de o grilă mare cu un design specific. De asemenea, bara din față primește prize de aer mai mari, iar aripile laterale sunt lățite. De altfel, puntea față a noului AMG CLE 53 4Matic+ este mai lată cu 58 de milimetri față de un CLE standard, în timp ce puntea din spate este mai lată cu 78 de milimetri.

Evident, modelul vine echipat în standard cu faruri LED, iar opțional sunt disponibile și farurile dinamice Digital Light. Tot în dotarea standard, noul AMG CLE 53 Coupe primește jante de 19 inch. Opțional, sunt disponibile și jante mai mari, de 20 de inch.

Iar dacă acestea nu sunt de ajuns, Mercedes-AMG oferă și pachetul vizual AMG Optics, care aduce elemente noi în barele de protecție, un eleron mai pronunțat și un difuzor mai mare.

Vor fi disponibile în viitor și pachetele AMG Night și AMG Carbon.

SCAUNE SPORT ÎMBRĂCATE ÎN PIELE ARTICO

În habitaclu vom găsi scaune sport îmbrăcate în piele Artico în combinație cu microfibră. În standard, scaunele sunt vopsite în negru cu accente roșii, însă este disponibilă și tapițerie din piele Nappa. Tot aici putem vedea și alte detalii specifice, cum ar fi centurile de siguranță roșii și elemente de decor finisate în carbon lucios. Opțional, noul model poate fi dotat și cu scaunele AMG Performance Seats, care oferă și mai mult suport lateral, precum și o ventilație diferită.

Tot în habitaclu mai avem și un volan nou, aplatizat în partea inferioară, precum și un instrumentar digital de 12.3 inch și un ecran central de 11.9 inch.

MOTOR MILD-HYBRID DE 449 CP

Sub capota noului Mercedes-AMG CLE 53 4Matic+ Coupe se regăsește un motor cu 6 cilindri în linie, bi-turbo, care integrează și tehnologie mild-hybrid. Astfel, motorul dezvoltă 449 de cai putere și un cuplu de 560 Nm.

Cu ajutorul demarorului-generator, motorul primește un plus de 23 de cai putere și 205 Nm. Mai mult, cu ajutorul funcției overboost, cuplul motorului poate crește până la 600 Nm pentru 12 secunde.

Propulsorul este cuplat la cutia automată AMG Speedshift cu 9 trepte, iar puterea este transmisă către toate roțile. De asemenea, modelul primește și direcție integrală. Noul model are nevoie de 4.2 secunde pentru a atinge 100 de km/h, iar viteza maximă este limitată electronic la 250 de km/h. Cei care aleg pachetul AMG Driver's Package vor avea o viteză maximă limitată electronic la 270 de km/h.

Vânzările noului Mercedes-AMG CLE 53 4Matic+ Coupe vor începe de anul viitor.

via Mercedes-Benz

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru