Noul Mercedes-AMG CLE 53 Cabriolet: motor cu 6 cilindri în linie de 450 CP

de Tiberiu Safta
Marti, 07.05.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-AMG a lansat oficial noul CLE 53 Cabriolet, versiunea de performanță a variantei decapotabile a Clasei CLE. Noul model primește un motor cu 6 cilindri în linie care dezvoltă 450 de cai putere, precum și noutăți vizuale specifice versiunii de performanță.

Constructorul german a prezentat oficial noul Mercedes-AMG CLE 53 Cabriolet. Aceasta este noua versiune de performanță a Clasei CLE Cabriolet și primește un motor mai puternic, precum și alte noutăți vizuale și tehnice specifice AMG.

MOTOR DE 450 CP

Cea mai importantă noutate este adusă de un motor cu 6 cilindri în linie de 3.0 litri care dezvoltă 449 de cai putere și un cuplu de 560 Nm. Motorul primește și un starter generator, care oferă un plus de 23 de cai putere și 205 Nm pentru câteva secunde. De asemenea, propulsorul are și funcția overboost, prin care oferă un cuplu de 600 Nm timp de 10 secunde.

Motorul este cuplat la cutia automată AMG Speedshift cu 9 trepte, iar puterea este trimisă către toate roțile prin sistemul variabil AMG Performance 4MATIC+. Astfel, noul Mercedes-AMG CLE 53 Cabriolet accelerează de la 0 la 100 de km/h în 4.4 secunde și atinge o viteză maximă limitată electronic la 250 de km/h. Cei care aleg pachetul opțional AMG Dynamic Plus vor primi performanțe îmbunătățite.

Cu acest pachet, timpul de accelerație este mai mic cu 0.2 secunde, iar viteza maximă crește până la 270 de km/h.

MAI LAT FAȚĂ DE CLE STANDARD

La exterior, noua versiune de performanță a Clasei CLE aduce o grilă nouă cu design specific, precum și aripi laterale mai late față de versiunile non-AMG. Tot în față avem și faruri LED în standard, iar opțional sunt disponibile faruri digitale. În spate avem stopuri LED unite printr-o bandă alături de evacuări duble, un mic eleron și un difuzor aerodinamic integrat în bara din spate. Exteriorul este completat de jante de 19 inch în standard sau de 20 de inch opțional.

În habitaclu avem un instrumentar digital de 12.3 inch acompaniat de un ecran central de 11.9 inch și care poate fi înclinat electronic. Tot aici avem și iluminare ambientală cu 64 de culori și tapițerie din piele Artico pentru scaune și microfibră Microcut. Opțional, sunt disponibile scaunele AMG Performance, care au un suport lateral îmbunătățit.

SUSPENSIE ACTIVĂ ȘI DIRECȚIE INTEGRALĂ

Noua decapotabilă de performanță primește în standard suspensia AMG Ride Control, cu 3 moduri diferite disponibile: Comfort, Sport și Sport+.

Noul model primește și direcție integrală în standard.

La final, noul Mercedes-AMG CLE 53 Cabriolet mai beneficiază și de tehnologiile Airscarf și Aircap. Cel dintâi sistem ajută la suflarea aerului cald în zona gâtului, în timp ce sistemul Aircap redirecționează fluxul de aer deasupra zonei plafonului cu ajutorul unor deflectoare.

Apropo de plafon, acesta se deschide și închide în aproximativ 20 de secunde până la viteza de 60 de km/h.

via Mercedes-Benz

Comentarii (3)

  • Diana Șosoacă
    Maşina induce imediat acel efect hipnotizator, generat în mare parte de un posterior seducător, dar și de noile jante, facil identificabile cu noțiunea de chef-d'oeuvre.
    0 3
  • spaclu lu manole
    Sa conduc asa ceva pe un drum de coasta cu nevasta langa mine, in drum spre vila de pe malul Mediteranei, n-as mai avea multe sa cer de la viata.
    Trebuie sa am grija ce visez ca poate mi se intampla :)
    2 2
  • @manole
    sau un maserati electric decapotabil...

    ia un slk de 15 ani, te dai pe la eforie nord/balea lac/transalpina, la fel de perfect!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru