Noul Mercedes-AMG GT Track Series. Motor V8 de 724 de cai putere și producție limitată la 55 de exemplare

de Tiberiu Safta
Joi, 24.03.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz a lansat o ediție specială a lui AMG GT, destinată circuitului. Aceasta se numește AMG GT Track Series și are o serie de modificări estetice și tehnice, precum și un motor puternic de 724 de cai putere. Doar 55 de astfel de exemplare vor fi construite.

Anul acesta, divizia AMG împlinește 55 de ani de existență. Cu această ocazie, Mercedes-Benz a pregătit două modele speciale produse în serie limitată. Primul dintre acestea este noul AMG G63 Edition 55, iar al doilea este un monstru pentru circuit.

Mai exact, este vorba despre noul Mercedes-AMG GT Track Series. Așa cum reiese din nume, mașina a fost concepută strict pentru circuit, iar asta se poate vedea imediat la exterior. Aici, accentul este pus pe aerodinamică și pe forța de apăsare, motiv pentru care avem un spoiler față și un eleron spate mare, reglabil, pentru acest lucru. De asemenea, grila a fost substanțial mărită, iar capota are o priză de aer pentru a ajuta la răcirea motorului.

Multe elemente ale caroseriei sunt făcute din fibră de carbon pentru o greutate mai mică. Capota, pragurile, aripile, hayonul, bara din spate și chiar interiorul sunt toate confecționate din acest material. Modelul special este vopsit într-o culoare argintie cu accente roșii Manufaktur Hightech Silver Magno, exclusivă pentru acest model.

Sub capotă găsim un motor preluat de la modelul AMG GT Black Series, modificat pentru mai multă putere.

Astfel, propulsorul V8 de 4.0 litri, twin-turbo, dezvoltă 724 de cai putere și un cuplu de 850 Nm. Motorul este cuplat la o cutie secvențială în 6 trepte produsă de specialiștii Hewland, iar diferențialul spate este reglabil.

Suspensia este setată special pentru circuit. Aici avem amortizoare Bilstein reglabile în 4 direcții, iar suspensia permite ajustarea gărzii la sol și schimbarea setărilor la bara antiruliu.

La interior avem scaune speciale de curse, iar în habitaclu avem numai elemente din fibră de carbon și un roll-cage pentru siguranță. Pilotul are la dispoziție mai multe setări pentru ABS și pentru controlul tracțiunii. Inclusiv balansul frânelor poate fi reglat mai în față sau către spate.

Noul Mercedes-AMG GT Track Series va fi produs în numai 55 de exemplare. Livrările vor începe în al doilea trimestru al anului, iar prețul de pornire va fi de 369.000 de euro.

via Mercedes-Benz

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru