Noul Mercedes EQS va fi lansat în Europa în luna august

de Paul Cosma
Duminica, 04.04.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz anunță că noul sedan electric EQS va fi lansat în Europa în luna august. Prezentarea noului model este programată în 15 aprilie.

La sfârșitul lui 2020, Mercedes-Benz a publicat primele teasere cu sedanul electric EQS, care va avea software cu inteligență artificială și filtru HEPA la interior. 

Campania de promovare a fost întreținută cu imagini și informații în ultimele săptămâni, cele mai recente detalii fiind că autonomia lui EQS va fi de 770 de kilometri, conform standardului WLTP

În martie, nemții au dat startul producției de baterii pentru viitorul model și au anunțat și data prezentării oficiale: 15 aprilie 2021. 

Constructorul german transmite acum că noul EQS va fi lansat în Europa în luna august. În cadrul aceluiași comunicat, Mercedes susține că, la scurt timp după EQS, va lansa modelul EQE, dar și “variantele SUV pentru EQS și EQE”. 

Pentru moment, reprezentanții companiei germane nu au oferit prea detalii tehnice referitoare la viitorul EQS, însă conceptul Vision EQS, cel care stă la baza modelului de serie, a fost echipat cu două motoare electrice capabile să ofere peste 476 CP.   

Via Mercedes

Comentarii (5)

  • Superb. Masina electrica, lansata pe platforma conceputa doar pentru propulsie electrica. Nimic altceva. Nu platforme comune electric-m.a.i. , supe reincalzite, masini de tranzitie, samd. Asta e un indiciu ca s-au mutat complet pe electric.

    Viitorul suna bine. Chiar daca pentru multi nu pare asa :):):)

    Legat de autonomie, daca din 770 km raman doar jumatate disponibili pe vreme caniculara sau friguri polare, tot e foarte foarte bine. Deja poti sa iesi cu ea din oras la drumuri medii, de cel putin 300-400km. Pentru excursiile mai lungi, deja clientul de EQS foloseste alte mijloace de transport :)

    Pentru noi, oamenii de rand, probabil in 10-15 ani vom fi si noi la nivelul asta, cu oferte de la producatorii de masa. Cu putin noroc, chiar mai repede.
    12 29
  • corect. Peste 10-15 ani cand tehnologia va permite performante cel putin la nivelul actual, noi oamenii de rand ne vom putea gandi la achizitii.
    12 10
  • Ar putea sa devina una dintre cele mai interesante (tehnic si vizual) masini din ultimii ani.
    14 27
  • netam-nissan
    imi place ca e micuță, compacta, usor de parcat prin oraș - că doar d-aia e ștecheroasă.
    de preț ce să mai zic? - dacia spring tremură sărăcuța și se roagă ca ACEdikk să nu nimerească pe la șourumul mercedes.
    34 8
  • ACE - Craiova
    MERCEDES BENZ ofera o garantie de 10 ani/250.000 km pentru baterie - aceasta este o noua borna in industria masinilor electrice BEV
    8 14

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru