Noul Peugeot 308 SW, varianta break a lui 308, a debutat oficial

de Alexandru Monenciu
Marti, 22.06.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Peugeot a publicat primele imagini și informații despre varianta break a modelului 308. Denumită, ca până acum, 308 SW, această va debuta pe piață în prima parte a anului viitor.

După o campanie lungă de promovare, constructorul francez de automobile a lansat noua generație 308 în luna martie a acestui an. Acum, Peugeot a publicat primele imagini și informații despre versiunea mai practică a acesteia și anume 308 SW.

Break-ul preia majoritatea noutăților de design ale versiunii compacte. Partea din spate a fost, desigur, redesenată și integrează acum două eleroane discrete. Mașina este mai aerodinamică decât vechiul model, iar plafonul plonjat contribuie la acest aspect. Coeficientul Cd este de 0.277.

PORTBAGAJ MAI GENEROS

Din punct de vedere al dimensiunilor, noul Pegueot 308 SW are o lungime de 4.64 metri (+27 cm comparativ cu versiunea hatchback), iar în dreptul ampatamentului sunt trecuți 2.732 milimetri (+55 mm).

Portbagajul are un volum de încărcare de 608 litri, cu 198 de litri mai mult decât hatchback-ul 308. Prin rabatarea banchetei se obțin 1.634 de litri și se pot transporta chiar și obiecte cu o lungime mai mare de 1.85 metri.

Tot aici, francezii au instalat o priză de 12V, iluminare cu LED, două plase și cârlige pentru asigurarea bagajelor.

MOTORIZĂRI PE BENZINĂ, DIESEL ȘI PLUG-IN HYBRID

Noua generație Peugeot 308 SW poate fi comandat cu un motor de 1.2 litri, pe benzină, care dezvoltă 130 de cai putere. Clienții pot opta și pentru un agregat diesel, de 1.5 litri, capabil de 130 CP. Ambele vin alături de o tracțiune față și de o transmisie automată cu 8 rapoarte.

Gama include și două versiuni plug-in hybrid, cu 180 sau 225 de cai putere. Motorul electric dezvoltă 110 CP și, în funcție de varianta aleasă, propulsorul pe benzină, de 1.6 litri, dispune de 150 sau 180 CP.

Din pachet mai face parte și un acumulator de 12.4 kWh. Autonomia maximă în modul electric este de 60 de kilometri. Pentru o încărcare completă trebuie să aștepți o oră și 55 de minute, la o priză AC cu puteri de până la 7.4 kW.

Noul 308 SW va fi produs la uzina Peugeot din Mulhouse (Franța) și va debuta pe piață în prima parte a anului viitor.

via Peugeot

Comentarii (7)

  • Frumos si incapator! Cu siguranta voi arunca o privire atenta asupra lui cu prima ocazie, poate s-or mai tine si pe la noi saloane auto.

    Am totusi o retinere - la cat de reusite sunt ca design ultimele generatii de la Peugeot, am observat neajunsuri la calitatea imbinarilor. Adica masini cu numere rosii si mirosind a nou aveau probleme la alinierea componentelor - stopuri, chedere, praguri. Destul de neplacut pentru ca preturile se tot duc in sus...
    17 6
  • @UnAlex, acum vreo două săptămani am studiat în detaliu vreo două 208 și același lucru l-am constatat și eu la îmbinarea aripii cu montantul A. Insă la 3008 nu am observat, iar la 508 m-a încantat felul în care se lasă geamul în jos, acesta neavand ramă, pentru a permite ușii să se deschidă. Posibil ca problema îmbinărilor să fie doar la clasele mici, de buget.
    12 4
  • In 508 intra apa in el cand ploua,asta nou!
    7 8
  • @ds

    La toate modelele fără rama la ușă există acest sistem, de decenii.
    13 0
  • @dan_grc
    Nu chiar.
    3 6
  • Cred ca are dreptate dan grec,eu unul n-am vazut pana acum masini fara rama la care sa nu coboare un pic geamurile atunci cand deschizi usa.Posibil sa fie,chiar sunt curios ce sistem au. Aam vazut asta inclusiv la decapotabile vechi de 30 de ani,la Mini de acu' 15 ani sa coboare geamul automat in jos.
    14 0
  • Chiar si batranul astra bertone din anii 2000 are acelasi sistem, fara rama.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru