Noul Toyota GR H2 Racing Concept, un prototip alimentat cu hidrogen

de Tiberiu Safta
Vineri, 09.06.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota a dezvăluit noul său prototip GR H2 Racing Concept. Noul prototip de curse este alimentat cu hidrogen și anunță planurile de viitor ale echipei pentru cursa de 24 de ore de la Le Mans.

Constructorul japonez continuă să experimenteze cu hidrogenul chiar și pe mașinile sale de curse. De această dată, Toyota a dezvăluit un prototip nou, alimentat cu hidrogen și creat pentru curse de anduranță. Noul prototip se numește GR H2 Racing Concept și ne oferă o primă imagine despre cum va arăta viitorul curselor de anduranță în epoca mașinilor cu zero emisii.

De altfel, Toyota a anunțat oficial că va concura în cursa de 24 de ore de la Le Mans cu o astfel de mașină alimentată cu hidrogen, începând din 2026. Acest lucru va fi posibil datorită noului regulament care permite mașini cu motoare cu ardere internă alimentate cu hidrogen sau cu propulsoare cu pile de combustie.

Deocamdată, Toyota nu a dezvăluit detalii tehnice despre noul prototip și nici despre propulsorul său. Constructorul japonez a oferit numai dimensiunile noului prototip, care măsoară 5100 de milimetri în lungime și 2050 de milimetri în lățime.

via Toyota

Comentarii (2)

  • Culmea culmilor a hotiei si ipocriziei.
    Promovarea tehnologie pe hidrogen ca fiind green, cand de fapt este mult mai poluanta decat combustia clasica.
    Se stia de ani buni pentru cei care am studiat si gasit informatia, si acum incep sa apara rapoarte si documente oficiile, studii care dovedesc acept fapt.
    Totusi mega corporatiile isi vad de treaba si mai mult ca sigur ca vor plati sa ingroape adevarul.
    0 3
  • Alin… dar Electricele cu ZERO EMISII? Cu asta ești ok? Hidrogenul încă nu este o soluție si abia exista câteva modele care folosesc această tehnologie. In cazul de fata este doar un prototip.
    Hidrogenul are potențial inclusiv pentru electrice, unde nu-i un secret exista o singură mare si “grea” problema, bateria!
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru