Nurburgring-ul are un nou proprietar, care promite să păstreze tradiţia circuitului

de Sebastian Toma
Joi, 13.03.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Circuitul Nurburgring din Germania are un nou proprietar. Vorbim despre un concern german specializat în producţia de piese auto, implicat puternic în teste şi competiţii pe celebrul circuit.

Esential 100 de milioane de euro vor plăti nemţii de la Capricorn Group pentru circuitul Nurburgring şi complexul aferent.
Nurburgring, celebrul circuit german supranumit ”Iadul Verde”, a fost cumpărat de nemţii de la Capricorn Group. Noul proprietar al complexului va păstra circuitul în forma actuală şi va permite în continuare accesul publicului, păstrând toate evenimentele legate de circuitul propriu-zis în forma în care se găseau şi înainte de achiziţie, în timp ce va închide complexul hotelier şi parcul de distracţii ataşat circuitului. Grupul Capricorn din Germania este specializat în producţia şi dezvoltare de componente auto şi moto pentru sporirea performanţelor dinamice.

Reuters: "Circuitul Nurburgring a fost vândut"

Vânzarea circuitului Nurburgring trebuie să fie întâi aprobată de Comisia Europeană. Abia apoi, cei de la Capricorn Group vor putea să ia decizii importante legate de viitorul circuitului supranumit ”Iadul Verde”.

Ecclestone a făcut o ofertă pentru a cumpăra circuitul de la Nurburgring

Implicarea Capricorn Group în zona Nurburgring-ului este destul de importantă, compania afirmând că derulează teste pe circuitul respectiv de peste 20 de ani.

Peste 100 de angajaţi din totalul de 350 ai companiei Capricorn Group lucrează la centrul de testare de la Nurburgring, spun germanii de la Der Spiegel. Potrivit cotidianului german Welt, oferta celor de la Capricorn Group a depăşit propunerile celorlalte părţi interesate, implicând achiziţia complexului pentru 100 de milioane de euro şi o investiţie în avans de 25 de milioane de euro în extinderea circuitului.

Via Jalopnik | Spiegel | Welt | Capricorn

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru