O experiență virtuală cumplită: un clip 360° ne arată cum se vede un accident cu victime de pe scaunul pasagerului

de Mircea Meşter
Marti, 22.11.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Accidentele auto sunt unele cele mai dure experiențe psihice și fizice prin care poate să treacă un om. Un clip filmat la 360° ne arată cum se vede un astfel de accident din mașină.

Decizia de a da examenul de permis auto ar trebui să implice o doză mare de responsabilitate. De cele multe ori, însă, carnetul de conducere este privit de mulți șoferi ca un drept și mai puțin ca o obligație, iar asta duce de obicei la accidente care altfel ar putea fi evitate foarte ușor.

Din fericire, cei mai mulți dintre noi vor fi feriți pe durata vieții de accidente auto grave. Dar asta nu exclude faptul că ele există. Iar pentru a ne demonstra modul în care se vede un accident în timp real din mașină, Diageo - unul dintre principalii producători de băuturi alcoolice din lume - a dezvoltat un clip 360° care ne pune din fața calculatorului sau a telefonului în pielea pasagerului dintr-o mașină a cărei șoferiță aflată sub influența alcoolului provoacă un accident cu victime. Experiența este cu atât mai valoroasă cu cât clipul ne arată atât povestea dinaintea accidentului, cât și urmările sale, iar momentul zero al impactului este prezentat cu sunet și imagine, pentru ca efectul să fie maxim.

Clipul poate fi văzut corect prin aplicația Youtube de smartphone sau - pentru un efect maxim - prin ochelari Virtual Reality (VR).

Comentarii (1)

  • Din punctul meu de vedere(am trecut prin 4 pocneli srioase de-alungul sutelor de mii facute,din fericire fara victime) clipul e departe rau in a traisenzatiile de la volan..primul moment consta in constientizare impactului iminent,apoi timpul se dilata(pur si simpul incerci in minte toate manevrele de evitare pt ca in timp real nu prea ai timp de asa ceva iar masina se supune legilor fizicii si nu prea te asculta,eu la primul accident am avut timp chiar sa ma gindesc si la ce tinichigiu si mecanic sa apelez pt reparatii..mare dreptate am avut pt ca idiotu din a carui vina s-a produs accidentul nu avea asigurare),urmeaza impactul in care totul se rupe brusc si devii constient dupa ce s-a "lasat linistea"...deci zic eu ca e jucat destul de prost filmuletu ,un pic cam invers fata de experienta mea(filmarea aia cu incetinitoru trebuia prezentata inaintea impactului cind timpul "se dilata"si pur si simplu ai timp se te gindesti la tot felul de prostii,desi privit de afara nu dureaza mai mult de 2,3 secunde
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru