Un bărbat a fost arestat în SUA pentru că a filmat victimele unui accident rutier în loc să le ajute

de Sebastian Toma
Luni, 20.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un american a ajuns în fața instanței după ce a filmat victimele unui accident rutier în loc să îi ajute să iasă din mașina lor în flăcări.

Esential 17 ani aveau cei doi pasageri ai vehiculului accidentat pe care l-a filmat Pelton.
Paul Pelton, un bărbat din localitatea Lorain, localizată în statul american Ohio, a ajuns în fața instanței după ce a dat dovadă de lipsă de simț civic. Mai precis, bărbatul în vârstă de 41 de ani a fost martorul unui accident rutier grav, iar prima și singura sa reacție la eveniment a fost să filmeze vehiculul în flăcări care încă avea pasagerii la bord. Totul a culminat cu deschiderea portbagajului vehiculului pentru a obține un cadru mai bun cu victimele. Cei doi adolescenți de 17 ani din vehicul au supraviețuit impactului inițial, dar unul dintre ei a decedat la scurtă vreme după ce a fost adus la spital.

În ciuda faptului că alți trecători au sărit în ajutorul victimelor accidentului, Pelton s-a concentrat pe filmarea evenimentului, după care a și uploadat clipul pe pagina sa de Facebook.

Totul a culminat cu abordarea unor televiziuni locale și regionale în vederea comercializării dreptului de preluare a materialelor filmate de Pelton. Potrivit jurnalelor locale de știri, Paul Pelton a abordat personal mai multe televiziuni pentru a vinde înregistrarea. Americanul nu a cerut o sumă anume, dar a solicitat o donație pentru organizația caritabilă pe care o susține.

Urmareste Automarket
Americanul și-a cerut scuze public pentru incidentul pe care l-a provocat, pretinzând că materialul pe care l-a filmat avea rol educativ pentru tinerii care conduc cu viteză. Cadrul legal în vigoare nu le-a permis polițiștilor să-l sancționeze pe Pelton pentru că a filmat victimele accidentului în loc să le ajute, dar polițiștii l-au amendat pe american pentru că a descuiat portbagajul vehiculului fără permisiunea proprietarului în vederea filmării unor secvențe cu acesta și a obține profit în urma vânzării înregistrării.

Via Autoblog | Washington Post

Comentarii (13)

  • Foarte bine ii fac. Un gunoi ordinar de om.
    17 1
  • Mi se pare absurd. Poate nu se pricepea sa ii ajute. De filmat toata lumea stie ....
    3 6
  • @AM O lume normala*
    1 0
  • AndreiRN
    O sabie cu doua taisuri.
    Daca incerci si ajuti si nu iese bine poti fi tras la raspundere si exemple sunt destule.
    Daca nu ajuti si nu iese bine esti tras la raspundere.
    Am avut o singura data ocazia sa fiu primul la un accident si impreuna cu fica mea am ajutat omul sangerand pana au ajuns paramedici chemati de ea care au preluat actiunea.
    Daca iesea rau ca faceam?
    4 4
  • Tembelus Rex
    Eu nu opresc in astfel de cazuri. Chiar daca am luat permisul pe bune cu examen si fara pile - implicit am avut cateva ore la legislatie, de prim ajutor.....astazi daca ma pui sa acord primul ajutor nu stiu... si nici nu ma bag aiurea...poti face mai mult rau uneori. Dar nici nu opresc ca boul sa fac poze sau sa filmez. NU iau nici autostopisti, poti sa dai peste personaje ciudate sau dubioase....chiar daca suna a paranoia asta e adevarul....de altfel o parte din autostopisti ar avea bani de o troaca de masina dar nu vor sa investeasca, directioneaza banii in alte parti.....in case, telefoane scumpe, tigari, bauturi, sucuri, cafele, gratare si voie buna......

    Dupa cum spune si AndreiRN poti fi tras la raspundere daca iese naspa.....mai ca se lasa si cu vreo condamnare ca s-a sectionat nu stiu ce vertebra ca l-ai miscat nu stiu cum ....sau eventual te dau rudele in judecata......

    In Romania nu intervin ...poate daca as trai intr-o tara civilizata poate dar nici acolo......offtopic: aici nu prea avem legitima aparare, nu ai voie sa "sifonezi" hotul sau talharul daca-l prinzi, nu ai voie sa ai detector de metale(scumpe), daca gasesti comori in pamant sau portofele pe strada trebuie sa le predai, si cate si mai cate legi aberante....ei uite eu cu astea nu sunt de acord....dar ma supun legilor ca asta e...... trebuie sa fac parte din turma ca sa dea bine....si atunci protestez prin neimplicare la astfel de incidente....evident mi se va raspunde ca sunt un egocentrist, ca pot fi si eu in situatiile respective (bineinteles - oricine poate fi) etc. etc.
    5 9
  • Carevoli
    Da cam nasol sa stai si sa te uiti la aiai Cum ard iar tu sa stai si sa te uiti ca bovina…
    Oricum daca erau deja alti care deja ajutau si erau deja acolo.. el de ce sa nu imortalizeze? Scuze daca am stranit pe cineva…
    5 1
  • Andrei, de data asta sunt de accord cu tine!
    Numai bine!
    4 2
  • Ma nu stiu, cand un automobil e in flacari, cu pasageri inauntru care nu pot iesi afara, daca focul imi permite, eu as incerca sa-i scot. Sa-i sectionez nervii, sa-i cada capu, sa ramana impotent, treaba lui, ideea e ca lasandu-l acolo moare ars de viu.
    Daca nu sunt flacari, incerci sa asiguri autoturismul, ca nu curge combustibil, ca nu sunt scantei, ca pasagerii si-au desfacut centurile, ca pot respira, daca au nevoie de ajutor sa iasa din masina, sa-l oferi si bineinteles, sa suni la 112.

    In orice caz, cum dracu sa te duc sa deschizi o portiera, ca sa poti filma mai bine cum ard oamenii aia ? Nu exista asa ceva !
    7 0
  • O sabie cu doua taisuri pe naiba. Cu totii am fost invatati la scoala de soferi si in alte locuri ca nu-i bine sa muti victimele pentru ca s-ar putea sa aiba rani la coloana vertebrala, etc. Dar nu te pune nimeni sa te apuci sa le faci operatii. In primul rand, trebuie sa suni la 112 sau 911 in America. In al doilea rand. Daca masina arde, scoate naibii pasagerii afara. Daca tu poti deschide usa sa filmezi mai de aproape, dar nu poti da o mana de ajutor in timp ce aia ard de vi, esti un gunoi ordinar si un psihopat. Trage naibii de pasageri afara, ca orice rani ar avea, nu-s mai rele decat sa arda de vi. Nu trebuie sa fi doctor sa poti da un prim ajutor. Nu te pune nimeni sa incepi sa da-i asistenta medicala de specialitate, dar niste lucruri elementare la care si un copil s-ar gandi, le poti face. Asta in cazul ca care nu esti un psihopat bolnav, ca ala din video.
    7 0
  • Nu stiu! Probabil ca daca as vedea asa ceva, as suna imediat la salvare,pompieri, iar daca am stingator de incedii, il voi folosi imediat. In State,daca incerci sa-i salvezi si nu reusesti, vei fi dat in judecata.Si vei pierde, chiar daca reusesti sa salvezi o persoana. Va aduceti aminte de cafeaua fierbinte de la mecdonaltz? sau va aduceti aminte de hotul care a alunecat pe dusumeaua uda ? Proprietarul a fost judecat ,pentru ca nu a lasat dusumeaua uscata, iar hotul a alunecat si si-a rupt gatul!
    4 1
  • AndreiRN
    Mergand cu masina pe serpentine la munte am dat de un mic foc la marginea drumului.
    Normal ca am oprit eu si doi frati si am scos tricourile si inceput sa lovim iarba in flacari sa o stingem.
    Nu avem spor dar nici nu renuntam. Au mai oprit si alti si ne priveau.
    Au aparut si pompieri si in scurt timp ne-au spus sa ne oprim ca u sunt sperante.
    La stiri am vazut ca a ars un munte intreg timp de 3 zile.
    Un caz real.
    Un tanar la volan pierde controlul si loveste un stalp si hidrantul de pompieri si masina se rastoarna.
    Apa inunda drumul si stalpue era cazut.
    Cineva a oprit si a mers sa ajute tanarul si a cazut in apa nemiscat.
    A doua persoana la fel.
    Apa era electrificata si 2 persoane moarte.
    Tanarul a scapat si a fost acuzat de omor prin neglijenta.
    1 0
  • "A fost arestat" dar "legea nu le-a permis politistilor sa-l sanctioneze"....???
    1 0
  • la 23.07.2015, 08:54



    Mergand cu masina pe serpentine la munte am dat de un mic foc la marginea drumului.
    Normal ca am oprit eu si doi frati si am scos tricourile si inceput sa lovim iarba in flacari sa o stingem.
    Nu avem spor dar nici nu renuntam. Au mai oprit si alti si ne priveau.
    Au aparut si pompieri si in scurt timp ne-au spus sa ne oprim ca u sunt sperante.
    La stiri am vazut ca a ars un munte intreg timp de 3 zile.

    Este exact ce ai scris tu mai sus ! Foc mic,tricouri,pompieri care se uita la voi cum stingeti focusorul care a ars tot muntele.......

    Poti sa fii si tu odata coerent? Ai auzit de baronul ala celebru? Era neamtz!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru