O mașină care ar putea prinde și în Europa: noul Peugeot 308 Sedan a fost dezvăluit oficial

de Bogdan Mirică
Marti, 26.04.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cu ocazia Salonului Auto de la Beijing, Peugeot a lansat noul 308 Sedan, varianta cu portbagaj a modelului compact. Din păcate ea a fost gândită doar pentru piața din China.

Chiar dacă Peugeot 308 este un model european prin definiție, mașina a prins foarte bine și pe piața din China, ajutându-i pe cei de la Peugeot să atragă clienți noi.

Pentru a fi întru totul pe placul publicului asiatic, Peugeot trebuia să lanseze și o variantă de caroserie ceva mai încăpătoare. Așa se face că povestea lui 308 sedan a fost dusă mai departe. Noua variantă de caroserie, care nu va ajunge în Europa, a fost lansată zilele acestea cu ocazia Salonului Auto de la Beijing.

Modelul face parte dintr-un program denumit ”China: Blue Upper”, care presupune lansarea a mai multe modele pentru piața locală în următorii cinci ani. 308 sedan este unul dintre ele, fiind dezvoltat cu partenerii locali de la Dongfeng.

Urmareste Automarket
Creat tot pe baza platformei EMP2, noul 308 sedan este similar modelului european, singurele diferențe notabile fiind sesizate la nivelul picioarelor, unde spațiul pentru pasagerii spate este ceva mai mare, și la nivelul portbagajului.

Gama de motorizări va fi asigurată doar de motorizări pe benzină, singurele digerate de publicul local.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru